tisdag 27 augusti 2013

Horan och Madonnan.

I förgår kväll hölls den årliga MTV Music Awards, en av de största musikgalorna på hela året. På scen stod bland annat Miley Cyrus som tillsammans med Robin Thicke framförde sin halvnya låt "We cant stop". Inget allt för uppseendeväckande med det förutom reaktionerna. Under framförandet så dansar Miley Cyrus utmanande och "Twerkar" vilket upprörde många.

Vanliga kommentarer var att hon förstörde barn med sitt beteende, vanlig kommentar främst när kvinnor och homosexuella som agerar ut sin sexualitet. Har aldrig hört samma sak om typ James Blunt som i en intervju sagt att han ser det som sin skyldighet att ligga med så många groupies som möjligt. (diskutera i smågrupper varför det kan vara så).

En annan grej som blev stor var #mileysasssmallerthan, där personer listade saker som är mindre än Mileys rumpa och ifrågasatte huruvida hon ö.h.t. hade rätten att "twerka". Är lite osäker på var gränsen ligger och vem som utfärdat reglerna runt twerks men det måste vara FN eller någon. Det var så många som kände ett behov av att kommentera Mileys rumpa att #mileysasssmallerthan var ibland de vanligaste taggarna både på twitter och instagram.
 
En tredje sam som flera anmärkte på var att hon inte borde ha gjort så runt Robin Thicke, han har ju fru och barn! Vad de kanske inte tänkte på vad som händer i Robin Thickes egna videos, t.ex. megahitten Blurred Lines där Robin medan han sjunger om att inte respektera ett nej när tjejer inte tar emot ens sexuella inviter (de vill ju egentligen ju) så väljer han att omge sig av tjejer i underkläder så han är nog inte offret i den här situationen. Miley är offret, men för vad. Jo, Hora-madonna komplexet.

När Miley slog igenom var hon "madonnan", ung, oskyldig. En del av Disneys promotion av Miley var t.o.m. med "pureity rings"( flera andra Disney artister hade också dessa), en ring som hon bar för att intyga att hon höll sig borta ifrån sex. Men så en dag tröttnade någon på den oskuldsfulla versionen av Miley, det kan vara skivbolaget, det kan vara Miley själv, bara de själva vet. Hon började klä sig utmanande och ta med allt fler referenser till sex och droger i sina videor. I allmänhetens ögon gick hon här över till att vara "horan" något som visade sig tydligt under VMA i förgår. För på samma sätt som madonnan ska skyddas så ska horan straffas, genom hån, spitt och spä. Därför är det relevant för Machinima (Länk), en av Youtubes största kanaler att nämna att Robins familj när de pratar om Mileys uppträdande. Hon måste hånas, annars kan hon ju splittra stackars Robins familj med sin sexuella agerande.

Hora-Madonna komplexet finns till för att kontrollera kvinnors sexualitet, är de "madonnor" så är de oskyldiga och måste skyddas av oss stora starka män och är de "horor" så ska deras promiskuitet bestraffas. Either way, ligga som de vill. Det kan de fetglömma.