lördag 16 februari 2013

Är alla lesbiska eller inga lesbiska?

Idrott och könsnormer kommer inte alltid överens och slänger man inte lite heteronorm på det så blir förvirringen på landets sportredaktioner total.

Denna gång är det Sportbladet som på sina Gazzetta dello sport kopior till rosa sidor lyckas glömma bort att det finns tjejer som spelar fotboll. LÄNK

Tydligen har det bara funnits 3 öppet homosexuella fotbollsspelare i Sverige, Justin Fashanu, Tobias Hysén och nu Robbie Rogers. Att flera fotbollstjejer har varit öppet homosexuella i evigheter tycks ha glömts bort.

Det är lustigt hur damfotbollen inte har en enda öppet homosexuell när många fotbollsgubbar annars hävdar att alla damidrottare är flator. Men det är kanske bara samma princip som sagda fotbollsgubbar kör på krogen, uppskattar tjejer inte att bli tafsade på av en svettig 110 kgs klump som är gammal nog att ha barnbarn så måste de vara lesbianer.

Räknas inte fd lagkaptenen Viktoria Svensson-Sandell som homosexuell trots att hon har registrerat partnerskap med en kvinna och själv säger det? Vet sportbladet bättre? Är hon egentligen en "closet hetrosexuell"? Eller är det bara som vanligt att sportvärlden, kanske mer än någon annanstans marginaliserar kvinnor och "glömt bort" att det finns tjejer som spelar fotboll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar