onsdag 20 februari 2013

I lagens namn.

Stockholmspolisen är just nu i full gång med sitt nya härliga projekt för att få tag på papperslösa, REVA! Rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete! Coolt akronym, check!

Man har under veckan gjort "inre utlänningskontroller" på folk som plankar, eller rättare sagt, folk som plankar som ser "osvenska" ut. Men heeeey tänker du, är inte det diskriminering? Jo då, med det blir värre. Det är nämligen olagligt att göra den typen av kontroller om man inte har:
1. Grundad anledning att anta att personen saknar rätt att uppehålla sig i Sverige.
2.Om det annars finns särskild anledning till kontroll.

Det är nr 2 som polisen tagit fasta på, tydligen är cykla utan lyse, planka eller kanske att kasta ett godispapper på marken "särskild anledning". Att jurister, lagstiftare, Rikspolisstyrelsen och kriminologer alla hävdar att så inte är fallet bryr man sig mindre om. Det är klart att polisen bryter emot lagen. 
Är det effektivt värkställningsarbete? Jajamän!  Kanske inte så rättssäkert dock, eftersom det bryter emot svensk lag. Dags att byta projektnamn till  det minst lika coola akronymet EVA?

"Din asylkramande multikultimupp, de är ILLIGALA, de har begått brott, klart polisen ska göra allt för att ta dem" Kanske någon tänker efter att ha googlat på "adam tycker om hitler", "bögar i italiens landslag" eller "fredrik reinfeldt läppglans" (faktiska exempel på besökare på min blogg googlat för att hitta den)
Till dig vill jag säga:
1. Du googlar på skum skit
2. Polisen måste också följa lagen, att någon begått ett litet bötersbrott ger inte dem rätten att kräva blodprov, göra husrannsakan och ta din dator.

Så vill polisen jaga papperslösa får de göra det inom lagens ramar, lägg ner REVA innan fler människor drabbas, I LAGENS NAMN!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar