lördag 19 januari 2013

Våldtaire

I dag Lördag, under ett tal blev den bulgariske ledaren för "Rörelsen för rättigheter och friheter" utsatt för ett mordförsök mitt under ett pågående tal. En man med en pistol kliver fram och riktar en pistol emot Ahmed Dogan, pistolen hakar upp sig i skottögonblicket och mitt framför tv-kamerorna ser man hur tursamt Ahmed överlever. Länk

Motiven är oklara men Ahmed Dogan företräder ett liberalt parti som främst vänder sig till den muslimska minoriteten i landet, om det visar sig vara politiskt motiverat så är det antagligen på grund av detta. Det är helt klart iblande de mest dramatiska bilderna och sett och lika skrämmande som dramatiskt. När människor i demokratins tjänst dödas är det ett anfall på själva demokratin, en attack på det bland det viktigaste vi har.

Jag hoppas att Ahmed inte kommer låta sig tystas av händelsen, att han vågar stå rakt upp för det han tror på, för även om jag inte vet om jag delar hans åsikter så vet jag att han inte ska behöva gå i döden för sin rätt att ha dem.


fredag 18 januari 2013

Badbröst och polyamoröshet.

En lokal SD-are i Stockholm antastade en kvinna på ett badhus, vissa hade kanske skrivit en text om hur det tyder på partiets syn av kvinnor och gjort kopplingar till att inskränkningar i aborträtten och paralleller till hur man är emot en stor del av jämställdhetsarbetet med idag nöjer jag mig men att citera mannen själv.
"Jag tycker att det blev snett alltihop. Jag tycker att jag är orättvist dömd. Det som hände var att jag simmade på badet. Hon och jag kom samtidigt in i kaklet. Jag är ju en sådan vänlig människa så jag klappade henne på bröstet. Hon hade väldigt stora bröst och det ser ju jag, så jag klappar en gång till på bröstet för att de är så stora"

Eftersom jag inte är en sån där vänlig människa (jag brukar inte klappa folk på brösten när jag simmar) så vet jag inte hur den första situationen såg ut, men han måste väl inse att klappa någon på brösten för att de har stora bröst inte är en legitim anledning. Om han aldrig fått möjligheten att "klappa" på ett par större bröst tidigare kan jag förstå att han var nyfiken men kanske fråga först.
- Hej jag är en mogen man 60+ och har inte någonsin fått "klappa" på ett par riktigt stora fina bröst, snälla kan jag få känna på dina?
Fast man kanske inte vill svara om svaret ser ut att bli nej...

Månggiftedebatten har rullat de senaste veckorna men jag har fortfarande inte hör mer än ett legitimt argument emot. Varför ska inte folk få gifta sig med vem/vilka de vill? Jämställdhetsargument, att män har större ekonomiska resurser och därför större möjligheter att utnyttja månggifte är det enda jag hört emot och det räcker inte riktigt. Historiskt har vi hindrat slavar, etniska grupper, ekonomiskt utsatta, homosexuella mfl att gifta sig fritt, varför hålla fast vi ännu en begränsning?

Du skall inga andra bloggar hava jämte mig, fast i den polyamorösa andan så måste jag ändå säga att Nanna Johanssons blogg är fenomenalt rolig, klicka på länken , skratta, ???, Profit.

söndag 6 januari 2013

Trettondagssammanfattningen del 2 God SD-jul

Medan vi spenderat julhelgen i lugn och ro och med julbords-rester till lunch en gång för mycket har det varit en hel del action i SD. Julhelgen brukar annars vara ganska lugn politiskt men SD vet att om de inte är aktiva även i mellandagarna så kommer det ju bli sharialagar innan nyårsdagen.

Dagarna före jul fick de sin första kändissupporter, Herman Lindqvist. Herman skriver i sin spalt i Aftonbladet om hur  "Majoriteten av passagerarna i bussar och tunnelbanor sitter  tysta med böjda nackar och tittar i något som ser ut som en bönbok. Tummarna rullar som med radband." Samma förvrängda verklighetssyn på muslimer som Sverigedemokraterna, det krävs bara ett SL-kort för att bevisa hur fel Herman har.

Han fortsätter med att gnälla över att det skämtas med kungahuset och att de inte har någon makt, globalisering, EU, nedrustning och att Volvo inte längre är svenskt. Svenska kyrkan får för lite plats i samhället, för mycket tv är på engelska och att ett finskt företag präglar våra mynt. Han ojar sig över utbildningskvaliteten och säger, fast på gubbspråk, de bevingade orden "med det får man väl inte säga i det här landet". Han uttalar inte något direkt stöd för SD men vad jag kan se så håller de med varandra inom i stort sätt allt. Match made in heaven.

En annan Qvist bröts också under julhelgen, Erik Almqvist hoppar nu slutligen av sin riksdagsplats, om det berodde på att järnrörsskämten "stuck" något annat är svårt att sia om men hade han velat hoppa av från början hade det knappast tagit så pass lång tid. Tar över Eriks plats gör Anna Hagwall som i sin intervju i DN ger lugnande besked, på frågan om några invandrare bör skickas tillbaka svarar hon "Inte just nu i alla fall".

Utöver att generöst inte vilja skicka hem folk till krig, förföljelse och svält just nu så är Anna själv en invandrare. Hon gifte sig med en svensk man och lämnade  den kommunistiska diktaturen i Ungern 1972, idag 2013 vill hon kraftigt dra ner på möjligheterna för andra att göra likadant.

Sist med inte minst så uttalade sig Annika Rydh om att man bör föra en begränsningspolitik på hur många barn muslimer ska få föda, annars kanske blir för många! Hennes slutsatser grundar sig i de myter som bildats kring barnafödandet ibland muslimer i västerländska länder och kanske även det i högerkretsar populära konspirationsteorin om att muslimer på detta sätt försöker ta över världen.
Kort senare försvann filmklippet Annika lagt upp och SD fick i vanlig ordning gå ut och säga "vi tycker inte som våra företrädare gör.

Herman, Erik, Anna och Annika fick kanske inte den lugnaste julen med det är ju PK-medias fel inte de som faktiskt agerat dumt, på avpixlat och nationell.nu var det lugnt. De respekterar svenska traditioner, de skriver inte skit om vad sd:are gjort, de har fullt upp med att påpeka när någon har judisk eller muslimsk bakgrund för att hinna med sådant tjafs.

Trettondagssammanfattningen del 1 Tv-Jul

Det har varit lite bloggpaus under jul och nyår men nu när julen är slut och julstjärnan i fönstret dött medan man var hemma så är det dags att hämta igen.

Julhelgen är en av den största tv-högtiden i Sverige och med Kalle Anka i spetsen. 3.9 miljoner svenskar tittade, fler än vanligt, och det var ganska tyst runt tomtens verkstad.  Tydligen var inte det viktiga att få se stereotypa figurer utan att samlas med familjen, nära och kära för att julfika. SVT domminerade som vanligt tittarmässigt, av de 77 program med över 1 miljon tittare hade SVT 70 och tv4 övriga 7.

Det som framförallt visades var utöver klassiker som Grevinnan och betjänten, Karl Bertil Jonsson och Svensson Svensson var dokumentärer. Det var flera stora dokumentärer i flera delar, Palme kanske den som flest sett fram emot. Har du inte sett den gör det. Det är inte en rekommendation, det är en order. Intressant, rolig och mot slutet också rörande när Anna Lindh talar på Palmes begravning.

Andra dokumentärer under helgerna har varit en om Roxette, en om Abba och pågående just nu en om Stenbeck. Håller säkert alla bra kvalitet även om jag bara sett ett avsnitt i Abba och Stenbeck än så länge.

I övrigt har det gått en hel del bra film, en rolig "special" med Soran Ismail och Greveholms uppföljaren gick i mål, kanske mer urspårat än någon julkalender någonsin.