söndag 6 januari 2013

Trettondagssammanfattningen del 1 Tv-Jul

Det har varit lite bloggpaus under jul och nyår men nu när julen är slut och julstjärnan i fönstret dött medan man var hemma så är det dags att hämta igen.

Julhelgen är en av den största tv-högtiden i Sverige och med Kalle Anka i spetsen. 3.9 miljoner svenskar tittade, fler än vanligt, och det var ganska tyst runt tomtens verkstad.  Tydligen var inte det viktiga att få se stereotypa figurer utan att samlas med familjen, nära och kära för att julfika. SVT domminerade som vanligt tittarmässigt, av de 77 program med över 1 miljon tittare hade SVT 70 och tv4 övriga 7.

Det som framförallt visades var utöver klassiker som Grevinnan och betjänten, Karl Bertil Jonsson och Svensson Svensson var dokumentärer. Det var flera stora dokumentärer i flera delar, Palme kanske den som flest sett fram emot. Har du inte sett den gör det. Det är inte en rekommendation, det är en order. Intressant, rolig och mot slutet också rörande när Anna Lindh talar på Palmes begravning.

Andra dokumentärer under helgerna har varit en om Roxette, en om Abba och pågående just nu en om Stenbeck. Håller säkert alla bra kvalitet även om jag bara sett ett avsnitt i Abba och Stenbeck än så länge.

I övrigt har det gått en hel del bra film, en rolig "special" med Soran Ismail och Greveholms uppföljaren gick i mål, kanske mer urspårat än någon julkalender någonsin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar