söndag 6 januari 2013

Trettondagssammanfattningen del 2 God SD-jul

Medan vi spenderat julhelgen i lugn och ro och med julbords-rester till lunch en gång för mycket har det varit en hel del action i SD. Julhelgen brukar annars vara ganska lugn politiskt men SD vet att om de inte är aktiva även i mellandagarna så kommer det ju bli sharialagar innan nyårsdagen.

Dagarna före jul fick de sin första kändissupporter, Herman Lindqvist. Herman skriver i sin spalt i Aftonbladet om hur  "Majoriteten av passagerarna i bussar och tunnelbanor sitter  tysta med böjda nackar och tittar i något som ser ut som en bönbok. Tummarna rullar som med radband." Samma förvrängda verklighetssyn på muslimer som Sverigedemokraterna, det krävs bara ett SL-kort för att bevisa hur fel Herman har.

Han fortsätter med att gnälla över att det skämtas med kungahuset och att de inte har någon makt, globalisering, EU, nedrustning och att Volvo inte längre är svenskt. Svenska kyrkan får för lite plats i samhället, för mycket tv är på engelska och att ett finskt företag präglar våra mynt. Han ojar sig över utbildningskvaliteten och säger, fast på gubbspråk, de bevingade orden "med det får man väl inte säga i det här landet". Han uttalar inte något direkt stöd för SD men vad jag kan se så håller de med varandra inom i stort sätt allt. Match made in heaven.

En annan Qvist bröts också under julhelgen, Erik Almqvist hoppar nu slutligen av sin riksdagsplats, om det berodde på att järnrörsskämten "stuck" något annat är svårt att sia om men hade han velat hoppa av från början hade det knappast tagit så pass lång tid. Tar över Eriks plats gör Anna Hagwall som i sin intervju i DN ger lugnande besked, på frågan om några invandrare bör skickas tillbaka svarar hon "Inte just nu i alla fall".

Utöver att generöst inte vilja skicka hem folk till krig, förföljelse och svält just nu så är Anna själv en invandrare. Hon gifte sig med en svensk man och lämnade  den kommunistiska diktaturen i Ungern 1972, idag 2013 vill hon kraftigt dra ner på möjligheterna för andra att göra likadant.

Sist med inte minst så uttalade sig Annika Rydh om att man bör föra en begränsningspolitik på hur många barn muslimer ska få föda, annars kanske blir för många! Hennes slutsatser grundar sig i de myter som bildats kring barnafödandet ibland muslimer i västerländska länder och kanske även det i högerkretsar populära konspirationsteorin om att muslimer på detta sätt försöker ta över världen.
Kort senare försvann filmklippet Annika lagt upp och SD fick i vanlig ordning gå ut och säga "vi tycker inte som våra företrädare gör.

Herman, Erik, Anna och Annika fick kanske inte den lugnaste julen med det är ju PK-medias fel inte de som faktiskt agerat dumt, på avpixlat och nationell.nu var det lugnt. De respekterar svenska traditioner, de skriver inte skit om vad sd:are gjort, de har fullt upp med att påpeka när någon har judisk eller muslimsk bakgrund för att hinna med sådant tjafs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar