onsdag 18 april 2012

Politikernas värsta fiender

Idag så blev det säkrare att vara politiker. Om 1,5 år kommer man att avskaffa tv-licensen. Aldrig igen ska en minister tvingas avgå för att hen inte har betalat sin tvavgift. Dessutom sparar man ca 150 miljoner och ett gäng anställda i Kiruna får börja jobba i gruvan istället.

Ett annat hot som är mer aktuellt än någonsin är tårtan.Bosse Ringholm,  Leif "Paggan" och Maurit Paulsen har alla blivit tårtade och terrororganisationer som BBB (Biotic Baking Brigade) är ett ständigt hot. I dagarna har dessutom ett annat hot dykt upp, att skära tårtan!

Det var vår kära kulturminister Blubby ( https://www.facebook.com/MinisterBlubby ) ett offer för. Det såg tydligen lite konstigt ut när en vit mäktig person skar en karikatyr av en svart kvinna i underlivet och sedan åt upp det. Jan Björklund fyller 50 idag och är förhoppningsvis varnad för det nya tårthotet.

Dagens låt har bara en långsökt koppling till texten men är bra så skit i det Dead Kennedys – Kill The Poor

5 kommentarer:

  1. Kan du inte börja skirva lite enklare ord vad tusan betyder en karikatyr, fattar inget.
    annars mycket intressant läsning.

    bara älskar låten har lyssnat 2 ggr nu :D

    SvaraRadera
  2. Fan vad kungligt!

    SvaraRadera
  3. Tv-licensen

    Personligen tycker jag att vi ska vara glada och tacksamma för tv-licensen. Försvinner SVT kommer det rådande patriarkala samhället att växa sig starkare. SVT sänder mängder med program med starka kvinnor antingen i huvudrollen eller som programledare. Kollar man på könsfördelningen för de kommersiella kanalerna blir man ju för fan mörkrädd!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen är gladare än jag för att SVT och SR finns, bättre material, mer spridning och oberoende av kapitalistiska intressen.
      Dock löjligt att ha en speciell instans som tar in pengar och kontrollerar det för sig. Mycket lättare att finansiera via skatten och de 150 miljoner/år radiotjänst kostar kan gå till vård/skola/omsorg. Dessutom är det en sak mindre för de stackars ministrarna att oroa sig för ;)

      Radera
    2. Så sant , så sant. SVT är en fullkomlig guldgruva, om bara Sveriges befolkning skulle konsumera fler av SVT:s fantastiska samhällsprogram och dokumentärer så tror jag att vi skulle få en mer nutidsorienterad och politiskt orienterad befolkning. Jag kan heller inte förstå hur man som människa finner sig i att betala för att få titta på kanaler med reklam som rullar drygt 1/4 av sändningstiden. Det känns som att landet bakofram när det gäller tv, betla för reklam och få reklamfri kvalité gratis. Försvinner public service så skulle jag bli mörkrädd.

      Radera