torsdag 9 augusti 2012

Rädda SD, död eller levande!

SD är i kris, Jimmie Åkesson har sagt att man siktar på 15% i nästa riksdagsval men inte ens i omröstningarna som de uppmanat sina medlemmar att gå in och "rösta upp" SD har de dom siffrorna. Dessutom är de det överlägset minsta blocket, "jag är inte rasist men..."-blocket har bara ca 7% av rösterna medan de andra båda har över 40%. Eftersom islamiseringen kommer få Sverige att självupplösas är goda råd dyra förutom här på Tyckerhanja där jag helt enkelt bjuder på 3 goda råd, garanterat Svenska och garanterat lyckosamma.

1. Offerkofta, av.
SD är alltid offret i alla situationer. Men vem vill rösta på ett gäng med offer? Alla vet ju att det är ungen som blir mobbads fel att hen blir mobbad och att den som blir våldtagen inte skulle ha haft så utmanande klädsel. Därför måste SD sluta spela offer och vara lika lättkränkta som Markus Birro om de inte vill få lika få röster som Markus Birro fick i Let's Dance.
Det kan vara svårt till en början, media kanske skriver om hur nynazistiskt paritet var för 20 år sedan men inte om att Jonas Sjöström är Stalin 2.0 och offerkoftan ligger där så vacker. Kanske så säger någon att man inte borde säga neger, kränkande som fan! Det är ju bara spanska för svart ju och dessutom sa man alltid det förut så det måste ju vara lugnt right? Kanske säger någon att skolavslutningarna inte borde vara i kyrkan och du känner hur det är ett angrepp på hela Sverige, ta ett djupt andetag och räkna till 10.

2. Sluta med kommunalpolitiken.
Förklaring är kanske överflödig men det gäller att prioritera. Vill man ha makt över hur kommunhuset i Hörby ska se ut eller makt över immigrationspolitiken?  Vill man ha ett gäng lokala företrädare som gång på gång skvallrar om hur rasistiska och homofobiska många inte bara väljare utan även folkvalda är eller vill man ha ett parti som utåt inte alls är rasister och älskar bögar? (nohomo). De överblivna platserna i kommunfullmäktige kan de ge till några nyanlända invandrare  så att de inte får fär mycket fritid på sig att islamisera.

3. Bigger and better.
Jag har en teori om att folk gärna vill att ledare ska ha något man kan håna med dem. (kanske mer om det en annan gång) För JÅ har det alltid varit att han har konstiga åsikter och när de som gör parodi på Reinfeldt pratar om hans kärlek till Da Buzz och korv så går de om Jimmie ut på att han är en knasig rasist. Därför måste han hitta något som vi kan skratta åt hos han som person.

Det har länge funnits ett stort hål att fylla i humorsverige, ända sedan Göran Persson slutade har det saknats en självklar måltavla för tjockisskämten, en plats som Jimmie nu ska fylla. Han har potentialen, titta bara på bilden, lägg till ett gäng spettekakor och en 12-14 folköl om dagen så är han snart över 140 kg och snart över 40% av väljarna i några nafs.

onsdag 8 augusti 2012

Rädda V, död eller levande!

Vänsterpartiet är i kris. Deras motsvarigheter i länder som Kina och Nordkorea har ÖVER 100% av rösterna och V ligger och skäms runt 6%. Jonas Sjöstedt behöver hjälp, min hjälp och det nu. Här kommer därför 3 tips på hur han kan rädda heder och ära till nästa cigarrkväll.

1. Avskaffa högerregeln.
Svenska ungdomar indoktrineras redan runt 16-17 att det är den som kommer ifrån höger som har rätten på sin sida. Hur ska Vänstern någonsin kunna vinna brett stöd då alla med körkort har tvingats lära sig att det är högern som har rätt. Avskaffa denna sjuka hjärntvätt efter bara lite trafikkaos så kommer Jonas bli lika "känd på bara förnamnet" i Sverige som Zlatan, Robyn och Carola. Succé!

2. Ansiktshår.
Inte en ända partiledare för Vänsterpartiet i modern tid har haft mer än lite 2-dagarsstubb, detta är en ENORM(!) resurs som inte nyttjats. Castro, Lenin, Stalin Marx och Engels hade alla förstått makten som kommer med lite hår i plytet. Gudrun Schyman är den enda man kanske inte kan kritisera för detta även om hon gott kunnat låta några tantstrån vara kvar. Det kan vara tufft i början men så fort ett härligt hakskägg dyker uppså är det +5%, en fyllig mustasch? +10%, Helskägg +22% och vaxade ändar på mustaschen ger givetvis ytterligare 2-3% extra.

3. Skryt och flippa.
Låt Jonas vara med i Skavlan där han kan berätta om hur mycket sprit han kan dricka och "inte ens bli full" (detta demonstreras genom programmet), hur det var att spela fotboll med Henke när han var ung, hur snabb han är på 100 meter (9.82), hur duktig han är med bröstpumpen och som grand final så tungkysser han Kikki Danielsson som sitter och ska prata om falukorv och Seanfrika 2 lite senare.

Detta kommer givetvis att bli en tittarsuccé och folk kommer sitta som klistrade varje gång Sjöstedt är på tv, tänk om har flippar ur igen! Nu så berättar han för de numera 5 miljoner tittarna på Agenda om varför Regeringen har misslyckats så sakligt han kan. Sakta men säkert så sjunker budskapet in ibland tittarna och V vinner en jordskredsseger i valet 2014.

tisdag 7 augusti 2012

Rädda C, död eller levande!

Centern är i uppenbar kris, de är nästan lika dåliga som KD och att vara nästan lika dåliga som KD i politiken är som att vara nästan lika dåliga som San Marino i fotboll. Vill Centern ta sig till sitt VM 2014, regeringen 2014 måste de blir mycket bättre än San Marino. Därför kommer här tre goda idéer för hur det skulle kunna gå till.

1. Tillbaka till gården
Byt tillbaka namnet till Bondeförbundet, inte för att locka in bönderna utan för att locka in hipsterväljarna. Hipsters håller hela tiden på med olika hantverk för att vara coola och framstå som att de kan något fördjupar de sig i saker som brödbak, korvstoppning, bryggande och jakten på den perfekta hamburgaren. Alla dessa saker är sånt som en riktig bonde kan göra med ena handen upp i en korumpa. Hipsters är så desperata efter tillhörighet att de blint följer sina förebilder, annars kanske man är efter och fortfarande gör surdeg och bonden är den självklara förebilden. C tar bondcreeden och får hipsterrösterna.

2. Go green
Centern har försökt lansera sig själva "alliansens gröna röst" genom att ta Mp's förslag och skala bort 40-50% så de inte blir ambitiösa men fortfarande låter bra. Att vara ett fegis miljöparti funkar inte riktigt. Istället borde de börja praktisera den liberalism de står för lite mer. Och vilket bättre ställe att börja på än att förespråka en legalisera marijuana. Numera kan man förhandsrösta så även potheads ska kunna klara av att rösta när det inte bara är en dag de har på sig och C skulle blir otroligt populära i 18-30 spannet.

3. Ursela
Annie Lööf fick ingen effekt när hon tillträdde, allt man brukar behöva göra är att vara ny så får man fler väljare, nästan så man tror att folket vill ha oerfarna politiker men Annie fick ingen boost i siffrorna. Det krävs någon annan, någon med mer karisma, någon som Ursela.
Ursela är Fredrik Federly's alter ego, en man som klär ut sig till kvinna. Om filmen Cockpit har lärt oss något så är det att det aldrig kan bli fel (obs farligt höga nivåer av ironi) Ursela har framförallt ett starkt stöd i en av Sveriges mäktigaste väljargrupper som varje år tar över gatorna i en enorm maktdemostration. Jag pratar naturligtvis om HBTQ-rörelsen. Lika mäktig som färgglad och större än alla bönder tillsammans. Här ligger Centerns framtid.

måndag 6 augusti 2012

Rädda M, död eller levande!

Moderaterna är definitivt i kris, de är inte längre största parti och måste förlita sig på att centern och KD inte ramlar ur riksdagen för att ens ha en chans. Som tur är sitter jag på lösningarna och har tre heta förslag på hur de ska vända opinionen.

1. Fredella
Fredrik Reinfeldt är sedan en tid tillbaka utan fru och de rasande siffrorna beror naturligtvis på att folk inte litar på att han kan stå emot de sexiga ryska spionerna efter 2 månaders "torka". Han måste alltså skaffa sig en ny tjej, helst en kändis så han kan fylla behovet av kändispar som "Tomcat" efterlämnat sig. Den perfekta kandidaten är naturligtvis Blondinbella. Hon är uttalad moderat och tillräckligt snygg för att ersätta Filippa som first lady. Dessutom har hon en stor plattform att nå ut till väljarna på och kan hjälpa Rajraj att få bättre siffror ibland de unga som tidigare bara gillat honom eftersom han påminner om barnbokskaraktärer.

Några kanske skulle säga att åldersskillnaden kan se oklädsam ut men det är tvärt om, en ung fru har alltid varit en statussymbol. Räkna med att Reinfeldt kommer få det extremt mycket lättare att få igenom sin EU-politik särskilt i Sydeuropa. Någon enstaka kanske också tänker på om Isabella verkligen vill bli ihop med en medelålders man med dålig musiksmak men då glömmer ni en sak.

Blondinbella är så mycket entreprenör att klockorna stannar och hon sedan startar ett företag som får dem att gå igen. Tänk vilken affärsmöjlighet att vara statsministerns fru! Massor av kontakter med rika och mäktiga personer, eget klädmärke utan problem och om allt annat skiter sig kan hon alltid ta ett par miljoner av någon skvallertidning för att prata öppet om deras sexliv eller åtminstone "läcka" en bild på lilla "statsöverhuvudet"

2. Nya Nya moderaterna!
Folk har börjat fatta att det är typ samma politik som förut även efter "nya moderaterna" vad som behövs är en nystart för att förvirra dem igen. Nya nya moderaterna! Ta och börja använda några sosseord, kanske solidaritet, och byt mening på ordet till något som har med skattesänkningar att göra.
De flesta jobbar ju fan vad osolidariskt av er arbetslösa parasiter, förlåt, arbetssökande personer att bara sitta och hålla på era miljoner i bidrag. Nu drar vi in hälften och ger ut till folket i skattesänkningar, solidaritet handlar det om.

3. Inget jobb? Jobbigt va?
En ny kampanj där ett gäng ungdomar med minimilön springer runt och väcker arbetslösa så att de inte bara ligger på soffan och spelar FIFA i kalsonger hela dagen. Det ska vara jobbigt att inte ha arbete, för Sverige jobbar ju när Sverige är som bäst. Det enda sättet att konstant väckas 5-6 på morgonen av finniga gymnasister i neongula västar är att skaffa ett arbete. Det kommer kanske inte ge massa röster ibland arbetslösa men de flesta har ju ett jobb och kommer älska att alla andra också måste kliva upp tidigt på morgonen och vara för trött för att gå ut på Fredag. 

söndag 5 augusti 2012

Rädda S, död eller levande!

För ett otränat öga kanske det ser ut som om Socialdemokraterna måste räddas, det kanske ser ut som att Löfven har ordnat upp alla problem. Men så är det naturligtvis inte.
Sossarna har fortfarande historiskt låga siffror, låååångt ifrån att vara "statsbärande" och en riktig sosse är inte nöjd med siffror under 50%. Hur fan ska man styra ett land om man måste samsas med massa kommunister och miljömuppar?
Därför letar givetvis partiledningen efter en lösning, och idag är deras turdag för har finns t.o.m. tre lösningar.

1. Solidaritet
 Solidaritet har alltid varit ett av S ledord men folk tror inte längre på det, man måste stärka bilden av att vara ett solidariskt parti för att kunna håva in rösterna. Ett bra sätt skulle kunna vara att dela makten. Givetvis inte med några flumpellar ifrån V eller Mp utan inom partiet. Istället för att ha en partiledare skulle man kunna ha 365 olika sossar som solidariskt delade på uppdraget. I debatter skickar man fram den snyggaste (som Mp gjorde med Maria Wetterstrand) och när uppdrag granskning ringer har man ett riktig helgon som får ta hand om det.
Tänk bara på hur mycket tv de skulle kunna vara med i med hela 365 st partiledare, man skulle kunna zappa sig blodig och fortfarande bara se sossar i rutan. Och det bästa av allt är att det skulle räcka att jobba en dag var och för en dags arbete skulle de få 1/365 del av partiledarlönen dvs nästan 4000 spänn. Win-Win-WIN!

2. Effekten-effekten.
Varje gång S byter partiledare så går väljarstödet upp, Löfveneffekten, Juholteffekten, Monaeffekten etc etc. Varför inte byta partiledare oftare? Om man byter säg en gång i månaden så hinner inte media gräva upp så mycket skit om partiledarens snatteri, kulbo eller kortanvändande och det extra väljarstödet ifrån partiledarbytet hinner inte försvinna. Varje byte ger några procentenheter var och efter bara 2-3 år har de nästan 100 % av väljarna, 2050 beräknas stödet t.o.m. vara över 350%!

3. Per-Tage Palme
Istället för att lägga partistödet på att sprida sina förslag och blaskigt kaffe så spara ihop pengar och åk ner till Genève där ni sedan i ett hemligt labb skapar ett monster. Med kvarlevorna ifrån Per Albin Hansson, Tage Erlander och Olof Palme så kan sossarna bygga sin egna superpartiledare, Per-Tage Palme.

Per-Tage Palme har 54 års erfarenhet på posten och är mer landsfader än var som är fysiskt möjligt. Per-Tage Palme är så övertygande att Anders Borg är beredd att offra sin hästsvans för att få sitta i hans regering. Per-Tage Palme är så inflytelserik att Sverige får vetorätt i säkerhetsrådet. Per-Tage Palme är så folklig att Arne Wiese, Loket och Lasse Berghagen framstår som kufar. Per-Tage Palme är helt enkelt den ultimata partiledaren.

Den vilkorade svenskheten

Jag är svensk, jag är född i Sverige, ser "svensk" ut, bott här hela mitt liv, mina föräldrar är svenska, jag älskar mammas köttbullar och citerar Nile City i tid och otid. Ingen ifrågasätter att jag är svensk. Det närmsta jag kommit att få min svenskhet ifrågasatt är när en ordentligt berusad tjej "the game"-raggade på en alldeles för nykter jag genom att försöka förolämpa mig i varannan mening och tokflörta i resten. Hon försökte provocera genom att trampa mig på fötterna, kalla mig snål och säga att den öl jag drack var för tjejer. Jag kunde inte bry mig mindre om vad random full tjej sa men då hittade hon något som gjorde mig riktigt sur, hon ifrågasatte att jag var norrlänning.

Av någon anledning tog det hårt, det vara samma fulla tjejs ord som jag lätt kunnat ignorera bara en minut innan. Jag har aldrig framstått som särskilt norrländsk´, jag pratar mycket, låter mer som en upplänning än norrlänning dialektalt och jag viftar med armarna som en italienare när jag pratar. Men jag har bott nästan 20 år i Norrland, inte djupaste Norrbotten men fortfarande helt klart Norrland. Hela mitt liv har jag fått höra av norrlänningar att jag låter som en stockholmare och i södra Sverige att jag låter norrländsk. Det är det närmsta jag kommit den villkorade svenskheten, den villkorade norrländsheten.

I Soran Ismails sommarprat så pratar han en hel del om just den villkorade svenskheten, att man anses vara svensk så länge man sköter sig och är trevlig men så fort man gör något dumt är man en "jävla invandrare". Jag kan slå ner någon, sno cyklar eller t.o.m. begå våldtäkt, ingen kommer ifrågasätta min svenskhet på grund av det. Soran beskriver att han var rädd för att vara högljud på bussen för att inte bli en "jävla invandrare", om hans vänner är högljuda är de skitungar eller bråkiga killar. Så tunn är linjen för hur snabbt man kan berövas sin svenskhet om man inte ser "svensk" ut, det spelar ingen roll om man är född i Sverige, älskar mammas köttbullar och citerar Nile City i tid och otid.

För mig är det enkelt, har du svenskt medborgarskap är du helt klart svensk. Utöver det finns det andra man kanske också kan inkludera men ingen svensk medborgare borde få sin svenskhet ifrågasatt. Jag kan inte ens föreställa mig hur provocerande det måste vara att få sin svenskhet ifrågasatt, det närmsta jag kommit är som sagt min norrländskhet men om jag systematiskt fick min svenskhet ifrågasatt skulle man ju till slut själv behöva ifrågasätta den själv.

Det finns massa andra saker jag skulle kunna skriva om ämnet men jag tycker att ni istället ska lyssna på Soran's sommar i p1 länken har ni HÄR, han säger det av egen erfarenhet och med lite härlig undertyckt humor. Det kanske är lite klyschigt bitvis men det är en mycket väl genomförd klyscha. Så lyssna NU

lördag 4 augusti 2012

Raul och Raol

Jag har enda sedan jag spelade fotboll på baksidan av en av mina barndomskompisars hus varit FC Barcelona-supporter. Han låtsades att vara Paul Scholes i Man U och jag att jag var Patrick Kluivert i Barca. Eftersom jag blev äldre förstod jag snabbt att man förväntades tycka illa om Real Madrid, till en början hade jag svårt att förstå det. Jag visste ju inget om den historiska bakgrunden och symboliken i det hela men när Figo bestämde sig för att byta klubb till Real fick jag något att sätta fingret på. Real var nu djävulen och Figo var Judas.

Trots att jag tyckte så illa om Real fanns det en spelare som jag alltid hade stor respekt för, Raul. Han var en ledare, en gentleman, en fantastisk målgörare och arbetade alltid hårt. Under 17 år av toppfotboll har han aldrig dragit på sig ett rött kort, han har gjort flest mål i europaspelet genom tiderna och har samma självklara hjärta i klubben som Puylo har i FCB. Det gick inte att tycka illa om Raul, han var genombra och genomgod.

Idag för 100 år sedan föddes en annan genombra och genomgod man, Raol Wallenberg. Han såg fel och gjorde något åt det. Han såg inte sin bemedlade position i samhället som en utväg för att slippa drabbas och förföljelse och död utan som en medel för att stoppa det. Det fanns hundratals kanske tusentals människor i Europa som hade kunnat göra det han gjorde men som istället lutade sig tillbaka och tog en whisky.

Raol sägs ha räddat 15 000 människor ifrån nazisterna, det är lite oklart runt hans död men antagligen blev han avrättad 1947 även om rykten om att han funnits kvar i sovjetiska fängelse och psyken existerar. Hur som helst så är 15 000 liv för 1 en sådan fantastisk insatts att oavsett om han var ett riktigt as privat eller åt kattungar med sina bara händer kan man inte känna annat än stor respekt. Kanske t.o.m. större respekt än för Raul. 

onsdag 1 augusti 2012

Hard work, work

Eftersom jag varit bortrest och jobbar en massa övertid har det varit tyst här ett tag, dock har det inte varit tyst i mitt huvud som konstant skriker ut grejer att skriva om så förhoppningsvis kommer det en hel dös med texter till helgen.

Har funderat på att göra flera "rädda parti x" texter där jag kommer med förslag på hur de ska få fler röster som jag gjorde med KD, alla partier måste ju få tips för rättvisans skull.

Har en del att skriva om konspirationsteorier,  funderar på att ha veckans konspirationsteori nu när veckans meme har lagts på is.

En text om den villkorade svenskheten kommer definitivt.

En text om vad jag tycker är godhet och vilka som är onda.

Prostitution övervägde jag att skriva om i "Johan löser samhällsproblem" men det är inte riktigt lika lätt som de övriga och man måste vara så övertydligt och korrekt att det kanske inte skulle vara så mycket att läsa.

Finns massor av os-relaterat att skriva om.

Det är bara de grejer jag har i huvudet nu, hinner säkert inte med alla till helgen så skriv gärna om det är någon av dem som lockar lite extra så prioriteras den.