söndag 5 augusti 2012

Rädda S, död eller levande!

För ett otränat öga kanske det ser ut som om Socialdemokraterna måste räddas, det kanske ser ut som att Löfven har ordnat upp alla problem. Men så är det naturligtvis inte.
Sossarna har fortfarande historiskt låga siffror, låååångt ifrån att vara "statsbärande" och en riktig sosse är inte nöjd med siffror under 50%. Hur fan ska man styra ett land om man måste samsas med massa kommunister och miljömuppar?
Därför letar givetvis partiledningen efter en lösning, och idag är deras turdag för har finns t.o.m. tre lösningar.

1. Solidaritet
 Solidaritet har alltid varit ett av S ledord men folk tror inte längre på det, man måste stärka bilden av att vara ett solidariskt parti för att kunna håva in rösterna. Ett bra sätt skulle kunna vara att dela makten. Givetvis inte med några flumpellar ifrån V eller Mp utan inom partiet. Istället för att ha en partiledare skulle man kunna ha 365 olika sossar som solidariskt delade på uppdraget. I debatter skickar man fram den snyggaste (som Mp gjorde med Maria Wetterstrand) och när uppdrag granskning ringer har man ett riktig helgon som får ta hand om det.
Tänk bara på hur mycket tv de skulle kunna vara med i med hela 365 st partiledare, man skulle kunna zappa sig blodig och fortfarande bara se sossar i rutan. Och det bästa av allt är att det skulle räcka att jobba en dag var och för en dags arbete skulle de få 1/365 del av partiledarlönen dvs nästan 4000 spänn. Win-Win-WIN!

2. Effekten-effekten.
Varje gång S byter partiledare så går väljarstödet upp, Löfveneffekten, Juholteffekten, Monaeffekten etc etc. Varför inte byta partiledare oftare? Om man byter säg en gång i månaden så hinner inte media gräva upp så mycket skit om partiledarens snatteri, kulbo eller kortanvändande och det extra väljarstödet ifrån partiledarbytet hinner inte försvinna. Varje byte ger några procentenheter var och efter bara 2-3 år har de nästan 100 % av väljarna, 2050 beräknas stödet t.o.m. vara över 350%!

3. Per-Tage Palme
Istället för att lägga partistödet på att sprida sina förslag och blaskigt kaffe så spara ihop pengar och åk ner till Genève där ni sedan i ett hemligt labb skapar ett monster. Med kvarlevorna ifrån Per Albin Hansson, Tage Erlander och Olof Palme så kan sossarna bygga sin egna superpartiledare, Per-Tage Palme.

Per-Tage Palme har 54 års erfarenhet på posten och är mer landsfader än var som är fysiskt möjligt. Per-Tage Palme är så övertygande att Anders Borg är beredd att offra sin hästsvans för att få sitta i hans regering. Per-Tage Palme är så inflytelserik att Sverige får vetorätt i säkerhetsrådet. Per-Tage Palme är så folklig att Arne Wiese, Loket och Lasse Berghagen framstår som kufar. Per-Tage Palme är helt enkelt den ultimata partiledaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar