tisdag 7 augusti 2012

Rädda C, död eller levande!

Centern är i uppenbar kris, de är nästan lika dåliga som KD och att vara nästan lika dåliga som KD i politiken är som att vara nästan lika dåliga som San Marino i fotboll. Vill Centern ta sig till sitt VM 2014, regeringen 2014 måste de blir mycket bättre än San Marino. Därför kommer här tre goda idéer för hur det skulle kunna gå till.

1. Tillbaka till gården
Byt tillbaka namnet till Bondeförbundet, inte för att locka in bönderna utan för att locka in hipsterväljarna. Hipsters håller hela tiden på med olika hantverk för att vara coola och framstå som att de kan något fördjupar de sig i saker som brödbak, korvstoppning, bryggande och jakten på den perfekta hamburgaren. Alla dessa saker är sånt som en riktig bonde kan göra med ena handen upp i en korumpa. Hipsters är så desperata efter tillhörighet att de blint följer sina förebilder, annars kanske man är efter och fortfarande gör surdeg och bonden är den självklara förebilden. C tar bondcreeden och får hipsterrösterna.

2. Go green
Centern har försökt lansera sig själva "alliansens gröna röst" genom att ta Mp's förslag och skala bort 40-50% så de inte blir ambitiösa men fortfarande låter bra. Att vara ett fegis miljöparti funkar inte riktigt. Istället borde de börja praktisera den liberalism de står för lite mer. Och vilket bättre ställe att börja på än att förespråka en legalisera marijuana. Numera kan man förhandsrösta så även potheads ska kunna klara av att rösta när det inte bara är en dag de har på sig och C skulle blir otroligt populära i 18-30 spannet.

3. Ursela
Annie Lööf fick ingen effekt när hon tillträdde, allt man brukar behöva göra är att vara ny så får man fler väljare, nästan så man tror att folket vill ha oerfarna politiker men Annie fick ingen boost i siffrorna. Det krävs någon annan, någon med mer karisma, någon som Ursela.
Ursela är Fredrik Federly's alter ego, en man som klär ut sig till kvinna. Om filmen Cockpit har lärt oss något så är det att det aldrig kan bli fel (obs farligt höga nivåer av ironi) Ursela har framförallt ett starkt stöd i en av Sveriges mäktigaste väljargrupper som varje år tar över gatorna i en enorm maktdemostration. Jag pratar naturligtvis om HBTQ-rörelsen. Lika mäktig som färgglad och större än alla bönder tillsammans. Här ligger Centerns framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar