måndag 10 december 2012

Oneliners i första avsnittet

Första intrycket är otroligt viktigt, inte bara för oss människor utan även för tv-serier. Det är efter första avsnittet de flesta bestämmer sig om de kommer tipsa andra om serien och om de kommer föjla den. Pilotavsnittet är något skaparen gått och tänkt på länge och har därför ofta flera av de bästa idéerna intryckta i sig. En riktigt bra oneliner som sätter sig kan avgöra hur det går för en serie, här följer några som verkligen fastnade för mig.


Laura stop flirting, like he's really gonna be interested in a sexfreak with a tiny vagina.


Ifrån "The Sarah Silverman program", Sarahs syrra försöker flörta med polismannen så att Sarah inte ska straffas för att hög på hostmedicin kört in i en lekpark. Roligt med lite fittskämt som omväxling, fick mig att se 4 hela avsnitt innan jag insåg att varje avsnitt skulle vara lika barnsligt.

Affirmative action was designed to keep women and minorities in competition with each other to distract us while white dudes inject AIDS into our chicken nuggets.

30 Rocks första avsnitt innehåller denna pärla, blandningen av sanning och komplett galenskap som genomsyrar hela serien visar sig redan i första avsnittet.

I hate listening to people's dreams. It is like flipping through a stack of photographs. If I'm not in any of them and nobody is having sex, I just don't care.


                                                                                                                                                                            
It's Always Sunny in Philadelphia är betydligt roligare än det här citatet men det var det här som fick mig att efter att ha sett ett halvt avsnitt på tv aktivt söka upp serien och konsumera den inpå småtimmarna. 8 säsonger in och roligare än någonsin.

En riktigt bra oneliner ger mer än bra skådespelarinsattser för första intrycket, så om du någon gåång får chansen att göra en tvpilot, se till att ha en redo.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar