onsdag 5 december 2012

Snökaoset will be televised

Idag råder officiellt snökaos. Inställda tåg och bussar, klass-2 varning, flygplan har krockat och folk uppmanas att stanna inne. Sociala medier fylls med ironiska kommentarer om hur misslyckandet av SJ, SL ,Trafikverket etc etc och norrlänningarna skrattar gott åt hur de nere i Stockholm inte klarar av lite snö.
Allt detta är gammalt men vad som är nytt är rapporteringen.

Den är mer omfattande än någonsin och Aftonbladet har en livesändning där man får följa med bärgaren Robban. En ung tjej ställer ledande frågor till knegarkillen Robban och däremellan pinsam tystnad med ett motorljud i bakgrunden. Desperat frågar reportern Robban om tips för att klara sig i snön på bara de minuter jag tittat har hon redan frågat "har då några tips?" "Hur ska man göra om man kört fast?" "Grus kan det vara bra?" "Vad är dina 5 bästa tips?" "Hur ska man göra när man kör fast?". Man får också se hur Robert fiplar med mobilen och pillar med GPSen i farten, som alla andra yrkeschaufförer. För att den tryckta stämningen inte ska bli sämre så verkar reportern inte kommentera det.

Gil-Scott Heron sjöng att revolutionen inte skulle tv-sändas, revolutionen sker live. Vad han inte visste då att det skulle vara live på aftonbladet.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar