måndag 3 december 2012

Rodney+Daniel=Jimmie och en ny definition av hån

I förmiddags publicerade Nyheter24 n artikel om "Jimmie Åkessons fyllehån emot Mona Sahlin" och övriga tidningar bedriver den vanliga copy+paste journalistiken och följer upp. Hånet tycks bestå i att Åkesson håller i en Toblerone på en privat bild. Tydligen är så innebär det att hålla i fel godissort och se lite glad ut för att håna någon numera. Det som gör hela "nyheten" ännu löjligare är hur annars ganska duktiga statsvetare tror att det kommer att skada partiet.

Det har funnits flera allvarliga skandaler de senaste veckorna men den här nyheten kommer bara innebära att de som lutar ut SDs håll kommer köpa idén om häxjakt. Dessutom så tror jag många svenskar kan identifiera sig med den bild som sprids. Jimmie åker på kryssning, är lite "wild and crazy" och klär ut sig lite och dessutom käkar han tax-free godis. Kanske inte så statsmannamässigt men folkligt. Politikerföraktet i stort och särskilt i de väljargrupper som SD är starka i och därför är det snarare en fördel att han visar sig vara helt vanlig.

För trots att Jimmie på bilden ser ut som en blandning mellan BB-Rondney och Daniel Breitholtz så är det här varken nyhet eller någon som kommer att skada SD det är på sin höjd ett försök att sälja lösnummer. Ska håna Hemut Kohl lite nu genom att steka min middag i smör, om N24 vill något så kan jag kommentera hånet när jag ätit klart.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar