tisdag 28 maj 2013

Temprament eller Twitter

Man måste göra val här i livet; studera eller arbeta direkt, Burger King eller Max, vara ihop eller göra slut. problem uppstår när vi inte kan bestämma oss och försöker göra båda samtidigt. Några få kanske klarar av det men för de flesta blir det trubbel.

Ett val som inte är lika välkänt som vilket snabbmatsställe man föredrar är valet mellan Twitter och temperament. Det går nämligen inte att ha både ock. Är du lättprovocerad är inte 140 tecken tillräckligt många för att hinna lugna ned sig. Ett exempel här till höger Linda Bengtzing:

Kan man inte emotionellt hantera lite normkritik ifrån någon random vänstertwittrare så bör man kanske undvika twitter. Ganska snabbt så försvann svaret och ersattes av ett statement som någon pr-ansvarig snickrat ihop.

Ett annat exempel är Jonas Inde som under
julhelgen i affekt ifrån sin vårdnadstvist spydde ur sig ett antal kränkande sexistiska tweets. De som kritiserade honom för det svarades blixtsnabbt med ilska. De killar som sa något skulle hålla käft och de tjejer som ifrågasatte var horor. Till höger den kanske roligaste men långt ifrån den värsta. Jag tror att många tweets fortfarande finns kvar för den som vill gå in och läsa hela skedet.

Ett tredje exempel är USA's nya skandaltjej (de har tröttnat på Lindsay Lohan nu och de måste alltid ha en ung tjej att förfasas över) Amanda Bynes. Hon hoppade för några dagar sedan på Rihanna, i efterhand hävdar hon att någon annan skrivit tweetsen.

Ingen av de här personerna borde antagligen använda twitter. De tänker inte tillräckligt innan de skriver något som når tusentals människor. De kan inte både äta på Max och Burger King samtidigt.

söndag 26 maj 2013

Förklara inte bortförklara, förstå inte förringa.

De senaste veckornas händelser i Stockholms förorter har varit hemska för många. Värst av alla drabbas alla de hundratusentals människor som lever helt vanliga hederliga liv och behöver ligga oroligt vakna om nätterna. Dels drabbas de av upploppen. Bilar och skyltfönster förstörs. deras möjlighet till ett normalt liv begränsas. Dels drabbas de av fördomarna. Alla Husby-bor är nu stenkastare är på tok för många människors medvetande och är du en ung kille så har du definitivt eldat upp minst en bil.

Dels drabbas de av rasistiska våldet. När fördomen om unga invandrare är att de är våldsamma innebär det att polis brukar mer våld, det är inte längre bara de poliser som skriker "neger" och "apjävel" som brukar mer våld emot vissa personer baserat på ursprung. Dessutom så behöver de vara oroliga för de "medborgargarden" eller nazistgrupper som det faktiskt handlar om. Flera personer har vittnat om hur dessa grupper med nazister har jagat unga invandrarkillar, misshandlat oskyldiga och aggressivt frågat ut personer om huruvida de är svenskar.

Det har gjorts många ansatser till att förklara upploppen, ofta har ideologin lyst igenom och den vetenskapliga grunden har varit darrig. Den som orkar läsa en längre text kan läsa den HÄR, den kanske är lite väl vänstermålad bitvis men den pratar om just den här typen av upplopp, där man förstör sina egna områden och angriper ordningsmakten. Det kan ses som ett sorts självskadebeteende, ett rop på hjälp. Den slovenske filosofen Slavoj Zizek om samma sorts upplopp i Frankrike:

The riots where simply a direct effort to gain visibility…They where neither offering a solution nor constituting a movement for providing a solution. Their aim was to create a problem, to signal that they were a problem that could no longer be ignoredDen är inte en bortförklaring, att bränna bilar är fortfarande fel, men det är en förklaring. Man kan förstå utan att acceptera.

Fördomarna kan jag också förstå, jag hatar dom men jag förstår dem. Människan är genetiskt programmerad att förenkla sin omgivning. I grunden handlar det om att identifiera hot. Vi måste på så kort tid som möjligt avgöra om någon är ett hot, vän eller fiende. Därför delas människor upp efter enkla stereotyper, ser någon sjavig ut och luktar fulvodka så är man lite försiktigare. Det är så våra första intryck formas, är vi medvetna om det kan vi förändra och förbättra bilden vi har av människor så vi inte fastnar i stereotyper. Att fördomen tillkommer förstår jag, försök nu bara att skaka av den, låt inte fördomen definiera människor.  

Det jag inte kan förstå är nazisterna. De ger sig ut i områden där ytterst få av de själva bor och försöker ta lagen i egna händer. De brukar våld emot oskyldiga och hotar människor som råkar vara på "fel" plats.  Polisen har gjort ett relativt bra jobb genom hela händelseförloppet, några få poliser har agerat rasistiskt och överdrivet våldsamt. Tyvärr så kommer de säkert arbeta kvar och fortsätta dra ner övriga polisens anseende eftersom polisen kontrollerar sig själva. Så att polisens agerande inte skulle ha räckt köper jag inte som förklaring. Förklaringen är kanske att dessa människor har ett uppdämt behov av att bruka våld emot personer med annat etniskt ursprung och det är den sämsta bortförklaringen av alla.

#fail

Vet ni vem Oscar Zia är? Om du tittar på bilden då? Inte? Både konstigt och inte konstigt, han är nämligen kanske den mest misslyckade lanseringen i svensk musikhistoria men också ibland de mest exponerade.

Oscar Zia var med i X-factor och kom typ 8 eller något. Sony's skivbolag som står bakom X-factor insåg ganska snabbt att trots att de konstant under x-factor försökt sälja honom till folket som en svensk Justin Bieber så var han helt enkelt inte populär. Istället fick Zia skivkontrakt med brittiska EMI. Oscar var också med i Sveriges största tv-program, melodifestivalen, fast det märkte nog bara hans mamma då Behrang "flytta Tintin 10 meter" Miri fick all uppmärksamhet i låten "Jalla Dansa Sawa".

Efter att ha varit med i x-factor med runt miljonen tittare i flera veckor och två program av melodifestivalen med ca 3 miljoner tittare på varje vet de flesta fortfarande inte vem han är (jag har googlat mycket för att skriva den här texten). Men skam den som ger sig, han har redan varit med i Sveriges största program, dags för det kanske det näst största. Lets dance.

Många var förvånade över att Oscar Zia fick vara med i Let's Dance, visst det brukar vara b-kändisar men Oscar fanns ju inte ens med i alfabetet. Jag var också förvånad tills jag nu efter lite googlande kan se kopplingen. EMI's "Senior Promotion Manager" Frida Skogh känner nämligen Lovisa Bergenstråhle "Casting/rollbesättare på Mastiff". Mastiff gör Let's Dance och EMI ska marknadsföra Oscar Zia. Pengar, tjänster och gentjänster eller vad det än kan vara så finns kopplingen där.

Zia har nu tydligen lyckats dansa ut de andra "kändisarna" jag gissar med hjälp av att han faktiskt kan dansa till skillad ifrån alla andra i programmet. Ibland tittarna kan han omöjligt blivit superpopulär, det visade sig i X-factor. Lagom till finalen hårdlanseras nu hans nya låt "#fail". Många artister döper sin första singel till samma sak som sitt artistnamn, vilka de är, Zia verkar hoppa på den traditionen. Lyssnar på Digilistan medas jag skriver det här och den verkar ha ramlat in som nr 29. Med tanke på vilken exponering han har i ryggen kan det bara ses som ett enormt misslyckande.

Hur det går i Let's Dance finalen återstår att se men oavsett vad som händer så ligger det nära till hands att Oscar Zia går till historien som den mest exponerade personen som fortfarande ingen vet vem det är. #fail

onsdag 22 maj 2013

Reinfeldt Jr. Primetime!

Idag kom nyheten att Fredrik Reinfledt's son Gustaf har fått nytt jobb! Härligt! Way to go! Arbetslinjen tjalalalala, arbetslinjen tjalalalalala!

Gustav har tidigare arbetat på klassiska ungdomsarbetsplatser som
Ica Maxi och McDonalds så vad blir det härnäst?
Ska 20 år gamla Gustaf så och se lite skön ut på Carlings och sälja på dig illasittande tanktops? Nope. Ska han klippa gräsmattor åt Täby kommun under sommarlovet? Nej. Ska han sitta i en svettig lokal i Tensta och sälja Omega-3 tillskott? Inte det heller. Gustaf ska istället börja på Sveriges största PR-koncern Prime-United Minds.

PR står för public realations och handlar alltså mycket om att påverka allmänheten. Det kan vara reklamkampanjer, undersökningar, krishantering eller opinionsbildning. Vem passar då bättre att anställa än just Gustaf?

På ICA har han lärt sig allt om konsumtionsmönster, hyllan med krossade tomater måste fyllas på dubbelt så ofta när det är extrapris på köttfärs som gått ut har kort datum. Dessutom så vet lill Rajraj vilken av OLW's nya chipssorter som säljer bäst. På McDonalds har han lärt sig allt om krishantering, hårstrå i McTastyn? Inga problem för Gustaf. Dessutom har han en otrolig förmåga att förutse  hur många cheese som ska gå ut och hur ofta man behöver städa toaletterna.

Eller kan det vara något annat? Kanske Prime tänker att den där gossen vars pappa är Sveriges premiärminister stadsminister statsminister är eftertraktad av PR-branchen? Kan det vara så att sonen till sjukvårdslandstingsrådet i Stockholms läns landsting anställs på grund av sin mamma? Spelar det någon roll att Stockholms läns landsting är en av Primes största kunder? Det är nästan så man skulle kunna tro det. Nästan.

söndag 19 maj 2013

Mede och UKIP

Igår var det stor schlagerfinal i Malmö, Sverige gick halvdåligt som väntat men det som var riktigt lyckat var Petra Mede. Istället för kombinationen modelltjej och smårolig man runt 35 så lede hon en av de största tv-sändningarna i världen helt själv. Utomlands så strömmar hyllningarna in, brittiska "The Guardian" skriver: "Eurovision prize goes to Denmark, but real winner is Swedish host".

Artikeln innehåller dessutom en hel del härlig brittisk syrlig humor. Bland annat ett skämt om larven som fanns med i början och hur det Brittiska partiet UKIP måste förskräckas av hur den fria rörligheten i EU används. Jag hade inte hört talas om UKIP tills för några veckor sedan så jag tänkte göra en liten introduktion.

UKIP står för UK Independence Party och är ett
Denna vecka, ost 59 kr/kilot
EU-kritiskt part som själva beskriver sig som ett "Libertarian, non-racist party". Härligt att de inte är rasister tänker kanske du men lite konstigt att de betonar det. Det blir lite som om någon man träffade på en fest skulle säga "Tja, Peter. Jag brukar inte slå sönder saker när jag blir full". Av någon konstig anledning vill man nu se till att finvasen står ordentligt undangömd trots att Peter själv har sagt att han inte slår sönder saker. Anledningen till att UKIP betonar att de inte är rasister har att göra med att de också är nationalister. De har dock vissa problem med att vara nationalister utan att halka över till rasister. Flera företrädare har gjort "klumpiga" uttalanden om judar och muslimer, det är så lätt att råka förneka förintelsen av misstag, ni vet som man gör.

UKIP har dessutom kanske den fulaste loggan någonsin (bilden). Den ser ut som en blandning av en amatörtrollkarls emblem på 90-talet och ett nytt lågprisvaruhus. Anledningen till den fula loggan kan
En UKIP företrädare som enligt egen utsago sträcker sig efter mobilen
vara att UKIP i är lite lite  homofoba, de kallar ju inte sig själva "non-homophobic party" så det kan man lätt konstatera. Så när de skulle hitta en grafisk formgivare valde de den straigthaste personen de kunde hitta, en kille i Leeeds som sätter upp byggställningar till vardags.

Att UKIP kallar sig själva "non-racist party" är kanske bra dock. Flera av deras företrädare verkar inte riktigt förstått det nämligen. En partimedlem föreslog nyligen att folkomröstning borde få avgöra om 6 miljoner invandrare och flyktingar borde deporteras, oklart om de själva skulle få rösta i själva omröstningen. En annan företrädare höll ett långt rant om hur invandrare är
"sandal-wearing, bomb-making, camel-riding, goat-f******, ragheads". UKIP's partiledare, Nigel Farage berättar dock att han åtminstone omöjligt kan vara rasist, han har ju en fru ifrån Tyskland! Tack om lov, där har man ju alltid respekterat alla minoriteter.

torsdag 16 maj 2013

Homofobin i "bögarnas fest"

Förra året kopierade SVT skamlöst "It's not just for gays anymore" genom att göra "bögarnas fest" till Melodifestivalen. Trots att det är en kopia uppskattas uppträdandet av de flesta, halvkul I guess. I veckan är det Malmös stora vecka, europafinalen i "bögarnas fest" men trots detta så dyker här homofobin upp.

Finlands Krista Siegfrid avslutade sitt uppträdande i semifinalen med att kyssa en annan kvinna på scen, något som trots att det ägde rum i vad som måste vara det mest homovänliga av sammanhang skapat debatt i Europa. Att det reageras i en del mindre progressiva länder är inte så otippat och kanske t.o.m. man får räkna med. Vad som är mer förvånande är hur DN's reporter agerar i det HÄR klippet. Efter att ha pratat lite om reaktionerna så känner reportern ett behov av att poängtera att Krista inte alls är lesbisk utan att det finns en kille i bilden som hon kanske ska gifta sig med.

Det sker säkert omedvetet men reportern känner ett behov av att peka ut att Krista minsann inte är någon lesbian utan ett härligt helylle hetro. Det kanske inte är någon stor grej men det visar på det enorma behov många människor verkar ha att sortera in folk baserat på sexualitet. Varför är det viktigt? Kanske för att vi behandlar människor olika baserat på sexualitet.  

torsdag 9 maj 2013

Stå upp för de försvarslösa.

I Sverige är en överväldigande majoritet av alla människor emot dödsstraff och Sverige jobbar aktivt väldigt aktivt internationellt för att hindra att det sker även i andra länder  Men ibland, ibland så verkar det som bortblåst, ibland så ropas det högt om dödsstraff. När det handlar om barn eller söta djur.

Det senaste fallet är den pappa som glömde lämna sin son på dagis. Barnet blev kvar i bilen i flera timmar och dog ,troligen till följd av värmen. En far som av misstag orsakat sin 2 åriga sons död. Jag har har svårt att tänka mig något mer tragiskt. Som om situationen inte var jobbig nog så kommer nu vågen av hat, hot och ilska rop på dödsstraff ifrån annars relativt fredliga människor. Jag har inga barn själv och kan inte annat än att försöka föreställa mig hur dåligt pappan måste må efter en sån här händelse. Jag mår dåligt bara av att försöka och verkligheten är helt säkert betydligt värre. Rättsväsendet kanske kommer att straffa den här pappan men det värsta straffet har han redan fått, en livstid av enorm skuld, skam och sorg. Istället för att hata på honom så borde han få stöd av alla medmänniskor, alla begår vi misstag, använd empatin och det enda som går att känna är sorg och medlidande.

Det andra fallet som upprört människor till dödsstraffskrav är "kattmördaren". En 16 åring i Göteborg har dödat katter och i flera fall hängt upp de döda kropparna. Här har hatet varit ännu större och hoten ännu fler men låt oss göra samma sak denna gång, låt oss använda vår empati. Han sägs ha psykiska problem. Eftersom hundratusentals personer i sociala medier och ledande tidningar spridit bilder på honom så kan mycket väl hans chanser till ett normalt liv för alltid saboterats. Hur tror du det känns för honom?

Varför väcks de här känslorna runt just katter och barn, varför ilsknar folk till? Antagligen eftersom de är försvarslösa. Att stå upp de försvarslösa, att vara en röst för de som inte kan komma till tals är bland det finaste en människa kan göra. I de här fallen är förövarna de försvarslösa. Hjälp den här pappan att bearbeta sin sorg genom att ge honom stöd, alla begår misstag, låt bli att hata. Hjälp den här 16-åringen genom att försöka förstå, inte fördöma, du räddar inga katter genom att få honom att må sämre. De är båda människor, försvarslösa och svaga. Det är de människorna man måste stå upp för, de försvarslösa,
annars är man ingen människa utan bara en liten lort.

söndag 5 maj 2013

Partiledardebatt - Fikaedition

Ikväll var det partiledardebatt, något jag givetvis sitter bänkad framför. Jag förstår dock att det inte är något för alla, att 2 timmar politik, floskler och närbilder på medelålders män inte alltid lockar. Därför så kommer här en fikarumsversion men bra oneliners du kan dra på 14-fikat, benstreckarpausen eller i bankomatkön.

Stöder du C kan du säga:
Annie slår verkligen vakt om våra småföretagare och entreprenörer!
Staten är inte lösningen på allt!
Lööf lyckades verkligen hålla Åkesson på mattan!

Är du Kristdemokrat:
Ähhh Woody Allen sa något om att mätningar inte spelade någon roll, skit i opinionssiffrorna.
Vilken partiledare skulle du helst äta middag med?
Häggis fick verkligen tyst på SD.

Röstar du Moderat:
Såg ni hur statsmannamässig Reinfeldt var, Löven ser ju ut som ett grottroll.
Men de har ju inget regeringsalternativ!
Jimmie Åkesson blev att bra tyst, Freddan vet hur man sätter han på plats.

Folkpartister kan säga:
Meh, Janne är ju inte försvarsminsiter, JAS grejen är inte hans uppgift.
Miljöpartiet är ju FÖR kolkraft!
Sverigedemokraterna måste varit skrämda av Björklunds pondus.

Miljöpartister kan slänga ur sig:
Öhh, märkte ni att Agenda glömde bort Åsa Romson? Vi har också en kvinnlig partiledare.
Såg du bilden på Gustavs dotter? Sååååå söt.
Åkesson svarade bara på tilltal, han kanske trodde att det var en skola med lärare Fridolin brevid.

Sossarna kan prata om:
Såg ni hur Löfven läxade upp Reinfeldt?
Vi är större än hela regeringen, dessutom vet vi vart våra JAS är!
Nästan lite osolidariskt hur lite JÅ pratade.

Vänsterpartister:
Jag tycker inte att storföretagen ska göra storvinst på kissblöjor.
I Kina är tecknet för skattechock och möjlighet samma.
Hur fick de in Jimmie "flaskskeppet" Åkesson i studion?

Sverigevännerdemokrater:
PK-media försökte förminska Jimmie redan ifrån början när de sa fel på hans namn!
Jimmie vann trots att det var 9 mot 1. (här inkluderas ven programledarna)
Det känns som att han borde ha tagit upp den oansvariga massinvandringen mer.

Välj dina oneliners och lycka till!

fredag 3 maj 2013

Malmös stolthet.

Nu är Malmös stolthet i blåsväder. Nej det är inte Zlatan som karatesparkat David Beckhams son i huvudet och det är inte schlagerfinalen som är i fara. Det rör sig om något mycket större, den sak som Malmöbor är mest stolta över. Kioskmaten.

Alla som träffat en malmöit har säkert hört om hur fantastiskt bra kebab och falafel som finns i staden. En tugga på en rulle ifrån resten av Sverige och deras ansikte dras ihop i avsky och en lång utläggning om hur bra det är i Malmö följer. Nu visar det sig i en granskning av miljönämnden att  vissa kebabställen har 30% och i ett fall ända upp till 50% hästkött i kebaben. Inte konstigt att samma sak inte går att hitta i Västerås, där är det ju 100% nötkött.

Kan det vara så att hästkött helt enkelt är godare och att det är därför Malmös rykte som "rullmatshimmeln" uppkommit?

onsdag 1 maj 2013

"Den oreturcherade bilden" del 2

Jag kan inte låta bli att häpnads över mängden idioti både i redaktionellt material och kommentarerna på Axpixlat så jag tänkte göra det här till ett återkommande inslag. Att bara håna dumma kommentarer känns lite väl enkelt och dessutom så finns det hundratals varje dag. Därför tänkte jag ge Avpixlat en ärlig chans att slippa sarkastiska texter ifrån mig, jag kommer bara att skriva om fall där deras egna text har  rasism, sexism eller rena fel. Dessutom ger jag dem själva chansen att rensa bort kommentarer de inte kan stå för och jag kommer därför inte välja ut något som skrivits allt för nyligen. Grundreglerna är nere, lets go.

Idag skriver Avpixlar om en brand i ett fritidshus tillhörande Ulf Prytz, ordförande för SD i Ängelholm. Man skriver: "Hur branden startade är inte fastställt. Ulf Prytz har dock sedan en tid tillbaka en hotbild emot sig och har vid flertalet tillfällen utsatts för hot och annat. Tidigare i år misshandlades Prytz också grovt av en mörkhyad invandrare. Det ligger därför nära till hands att misstänka att branden är anlagd."
Här drar skribenten lite egna slutsatser, att branden är anlagd är tydligen troligt även om inte polisen givit några indikationer på det ännu. Anledningen är utöver hotbilden, vilket ändå känns någolunda rimlig, att "en mörkhyad invandrare" misshandlat Ulf. Man antyder alltså att det även denna gång är "mörkhyade invandrare" som ligger bakom. Hur det verkligen ligger till vet varken jag eller Avpixlat men i kommentarerna så vet man allt!

Vendela säger :
200 år i fred har tyvärr gjort oss mjuka. Kanske dags att ta till högafflar och liar för en marsch till Rosenbad. Där sitter Reinfeldt som gav klartecken till våldet mot Sverigedemokrater.
De som ännu inte förstått - det går inte att än en gång att rösta på partier som blundar inför våldsattackerna...Tydligen är det alltså Reinfeldt som ligger bakom det hela! Det gäller också nu att grabba tag i högafflar och med våld emot politiker stoppa det politiska våldet om jag förstått det hela rätt. Kriga för fred, knulla för att bli oskuld.

i3lomman90 har tydligen annan information:
Vänstern visar sitt sanna ansikte igen. Detta är skrämmande...
Det visar sig alltså att det är vänstern som ligger bakom det hela! Antagligen var det ett urspårat förstamajtåg som efter en plågsam konsert med schlagerartist tänt facklor och satt eld på närmsta sommarhus som tillhör någon meningsmotståndare. Skrämmande minst sagt.

Quinna säger:
Jag har alltid varit stark motståndare till allt vad våld heter. Men nu är det nog dags att även jag tar av mina rosafärgade glasögon.
Hatet mot alla som inte följer PK-patraskets pekpinne har blivit lovligt villebråd och ansvariga politiker är tysta som i graven = applåderar denna förföljelse av oliktänkande. Är det inte snart dags med, öga för öga, tand för tand?!
Quinna gillar inte våld men PK-patrask är ännu värre. Att inte samtliga partier har hållit i extrainsatta pressträffar och begärt att fördöma en brand i ett fritidshus som kanske, kanske inte har begåtts av politiska skäl, innebär att de ÄLSKAR det! Öga för öga, tand för tand. Ett tidsenligt motto som säkert ger ett mindre våldsamt samhälle, right?

Marianne Lidström verkar inte ha läst artikeln men vill gärna berätta:
'för varenda unge' på fyran ikväll! Då visas bara negerbarn fram. Svenska barn räknas inte!! Och jag ger inte ett rött öre till denna insamling!!
Marianne är så upprörd över att UNICEF som pengarna går till lägger mer fokus på fattiga länder när vaccin, vatten, mat och skolgång inte är en självklarhet. Marianne är i grunden generös och hade några svenska barn "visas upp" så hade hon säkert lättat på plånboken men inte, nu jävlar!  30 röstar upp i medhåll.

Stressad_skattebetalare säger:
Flyktingarna vill bränna Sverige. De måste skickas hem, varenda en. VI HAR FÅTT NOG!
Denna skattebetalare är antagligen stressad eftersom han har talat med varenda flykting i Sverige och tydligen så har de berättat att de vill bränna saker.

Signaturen sverigefritt har inside information:
Stoppa detta hatiska våld! Detta är ett hatbrott och mordbrand.

Politiskt våld är givetvis fel, oavsett vilka som drabbas av det. Men i dagsläget vet ingen om så är fallet. Att i förskott skylla på enskilda personer eller grupper är ett precis som politiskt våld en demokratiproblem. Avpixlat insinuerar och gissar, kommentarer med helt ogrundade personangrepp, hot och rasism står kvar och röstas upp av läsarna. Trots att det strider emot sidans egna kommentarsregler och de legat uppe i 4-6 timmar. Jag beklagar Ulfs förlust av sommarstuga men ännu mera beklagar jag alla fördomar, all rasism och alla våldsuppmaningar som följer på den "nyhetssida" som
1. Riksdagsmannen Kent Ekeroth sagt sig ligga bakom, något han sedan tog tillbaka.
2. Samma Kent upplåter domän och bankgiro till.
3. Partiledaren Jimmie Åkesson flera gånger uttalat sig positivt till trotts uthängningskampanjer och direkt rasistiska texter.
4. Skribenten Mats Dagerlind sagt  Avpixlat samlar, mobiliserar, informerar, utbildar, värvar och ger röst åt den Sverigevänliga folkrörelsens och Sverigedemokraternas gräsrötter. kopplingen till partiet förnekas dock fortfarande.

Det är alltså inte vilken rättshaveristrisk rasistsida som helst utan en webbplats som gör möjlig ekonomiskt av riksdagsmän i Sverigedemokraterna, kanske på initiativ av samme riksdagsman, som säger sig vara en plats för att värva SDare och dessutom så gillas den av partiledaren.