onsdag 1 maj 2013

"Den oreturcherade bilden" del 2

Jag kan inte låta bli att häpnads över mängden idioti både i redaktionellt material och kommentarerna på Axpixlat så jag tänkte göra det här till ett återkommande inslag. Att bara håna dumma kommentarer känns lite väl enkelt och dessutom så finns det hundratals varje dag. Därför tänkte jag ge Avpixlat en ärlig chans att slippa sarkastiska texter ifrån mig, jag kommer bara att skriva om fall där deras egna text har  rasism, sexism eller rena fel. Dessutom ger jag dem själva chansen att rensa bort kommentarer de inte kan stå för och jag kommer därför inte välja ut något som skrivits allt för nyligen. Grundreglerna är nere, lets go.

Idag skriver Avpixlar om en brand i ett fritidshus tillhörande Ulf Prytz, ordförande för SD i Ängelholm. Man skriver: "Hur branden startade är inte fastställt. Ulf Prytz har dock sedan en tid tillbaka en hotbild emot sig och har vid flertalet tillfällen utsatts för hot och annat. Tidigare i år misshandlades Prytz också grovt av en mörkhyad invandrare. Det ligger därför nära till hands att misstänka att branden är anlagd."
Här drar skribenten lite egna slutsatser, att branden är anlagd är tydligen troligt även om inte polisen givit några indikationer på det ännu. Anledningen är utöver hotbilden, vilket ändå känns någolunda rimlig, att "en mörkhyad invandrare" misshandlat Ulf. Man antyder alltså att det även denna gång är "mörkhyade invandrare" som ligger bakom. Hur det verkligen ligger till vet varken jag eller Avpixlat men i kommentarerna så vet man allt!

Vendela säger :
200 år i fred har tyvärr gjort oss mjuka. Kanske dags att ta till högafflar och liar för en marsch till Rosenbad. Där sitter Reinfeldt som gav klartecken till våldet mot Sverigedemokrater.
De som ännu inte förstått - det går inte att än en gång att rösta på partier som blundar inför våldsattackerna...Tydligen är det alltså Reinfeldt som ligger bakom det hela! Det gäller också nu att grabba tag i högafflar och med våld emot politiker stoppa det politiska våldet om jag förstått det hela rätt. Kriga för fred, knulla för att bli oskuld.

i3lomman90 har tydligen annan information:
Vänstern visar sitt sanna ansikte igen. Detta är skrämmande...
Det visar sig alltså att det är vänstern som ligger bakom det hela! Antagligen var det ett urspårat förstamajtåg som efter en plågsam konsert med schlagerartist tänt facklor och satt eld på närmsta sommarhus som tillhör någon meningsmotståndare. Skrämmande minst sagt.

Quinna säger:
Jag har alltid varit stark motståndare till allt vad våld heter. Men nu är det nog dags att även jag tar av mina rosafärgade glasögon.
Hatet mot alla som inte följer PK-patraskets pekpinne har blivit lovligt villebråd och ansvariga politiker är tysta som i graven = applåderar denna förföljelse av oliktänkande. Är det inte snart dags med, öga för öga, tand för tand?!
Quinna gillar inte våld men PK-patrask är ännu värre. Att inte samtliga partier har hållit i extrainsatta pressträffar och begärt att fördöma en brand i ett fritidshus som kanske, kanske inte har begåtts av politiska skäl, innebär att de ÄLSKAR det! Öga för öga, tand för tand. Ett tidsenligt motto som säkert ger ett mindre våldsamt samhälle, right?

Marianne Lidström verkar inte ha läst artikeln men vill gärna berätta:
'för varenda unge' på fyran ikväll! Då visas bara negerbarn fram. Svenska barn räknas inte!! Och jag ger inte ett rött öre till denna insamling!!
Marianne är så upprörd över att UNICEF som pengarna går till lägger mer fokus på fattiga länder när vaccin, vatten, mat och skolgång inte är en självklarhet. Marianne är i grunden generös och hade några svenska barn "visas upp" så hade hon säkert lättat på plånboken men inte, nu jävlar!  30 röstar upp i medhåll.

Stressad_skattebetalare säger:
Flyktingarna vill bränna Sverige. De måste skickas hem, varenda en. VI HAR FÅTT NOG!
Denna skattebetalare är antagligen stressad eftersom han har talat med varenda flykting i Sverige och tydligen så har de berättat att de vill bränna saker.

Signaturen sverigefritt har inside information:
Stoppa detta hatiska våld! Detta är ett hatbrott och mordbrand.

Politiskt våld är givetvis fel, oavsett vilka som drabbas av det. Men i dagsläget vet ingen om så är fallet. Att i förskott skylla på enskilda personer eller grupper är ett precis som politiskt våld en demokratiproblem. Avpixlat insinuerar och gissar, kommentarer med helt ogrundade personangrepp, hot och rasism står kvar och röstas upp av läsarna. Trots att det strider emot sidans egna kommentarsregler och de legat uppe i 4-6 timmar. Jag beklagar Ulfs förlust av sommarstuga men ännu mera beklagar jag alla fördomar, all rasism och alla våldsuppmaningar som följer på den "nyhetssida" som
1. Riksdagsmannen Kent Ekeroth sagt sig ligga bakom, något han sedan tog tillbaka.
2. Samma Kent upplåter domän och bankgiro till.
3. Partiledaren Jimmie Åkesson flera gånger uttalat sig positivt till trotts uthängningskampanjer och direkt rasistiska texter.
4. Skribenten Mats Dagerlind sagt  Avpixlat samlar, mobiliserar, informerar, utbildar, värvar och ger röst åt den Sverigevänliga folkrörelsens och Sverigedemokraternas gräsrötter. kopplingen till partiet förnekas dock fortfarande.

Det är alltså inte vilken rättshaveristrisk rasistsida som helst utan en webbplats som gör möjlig ekonomiskt av riksdagsmän i Sverigedemokraterna, kanske på initiativ av samme riksdagsman, som säger sig vara en plats för att värva SDare och dessutom så gillas den av partiledaren.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar