torsdag 16 maj 2013

Homofobin i "bögarnas fest"

Förra året kopierade SVT skamlöst "It's not just for gays anymore" genom att göra "bögarnas fest" till Melodifestivalen. Trots att det är en kopia uppskattas uppträdandet av de flesta, halvkul I guess. I veckan är det Malmös stora vecka, europafinalen i "bögarnas fest" men trots detta så dyker här homofobin upp.

Finlands Krista Siegfrid avslutade sitt uppträdande i semifinalen med att kyssa en annan kvinna på scen, något som trots att det ägde rum i vad som måste vara det mest homovänliga av sammanhang skapat debatt i Europa. Att det reageras i en del mindre progressiva länder är inte så otippat och kanske t.o.m. man får räkna med. Vad som är mer förvånande är hur DN's reporter agerar i det HÄR klippet. Efter att ha pratat lite om reaktionerna så känner reportern ett behov av att poängtera att Krista inte alls är lesbisk utan att det finns en kille i bilden som hon kanske ska gifta sig med.

Det sker säkert omedvetet men reportern känner ett behov av att peka ut att Krista minsann inte är någon lesbian utan ett härligt helylle hetro. Det kanske inte är någon stor grej men det visar på det enorma behov många människor verkar ha att sortera in folk baserat på sexualitet. Varför är det viktigt? Kanske för att vi behandlar människor olika baserat på sexualitet.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar