söndag 26 maj 2013

#fail

Vet ni vem Oscar Zia är? Om du tittar på bilden då? Inte? Både konstigt och inte konstigt, han är nämligen kanske den mest misslyckade lanseringen i svensk musikhistoria men också ibland de mest exponerade.

Oscar Zia var med i X-factor och kom typ 8 eller något. Sony's skivbolag som står bakom X-factor insåg ganska snabbt att trots att de konstant under x-factor försökt sälja honom till folket som en svensk Justin Bieber så var han helt enkelt inte populär. Istället fick Zia skivkontrakt med brittiska EMI. Oscar var också med i Sveriges största tv-program, melodifestivalen, fast det märkte nog bara hans mamma då Behrang "flytta Tintin 10 meter" Miri fick all uppmärksamhet i låten "Jalla Dansa Sawa".

Efter att ha varit med i x-factor med runt miljonen tittare i flera veckor och två program av melodifestivalen med ca 3 miljoner tittare på varje vet de flesta fortfarande inte vem han är (jag har googlat mycket för att skriva den här texten). Men skam den som ger sig, han har redan varit med i Sveriges största program, dags för det kanske det näst största. Lets dance.

Många var förvånade över att Oscar Zia fick vara med i Let's Dance, visst det brukar vara b-kändisar men Oscar fanns ju inte ens med i alfabetet. Jag var också förvånad tills jag nu efter lite googlande kan se kopplingen. EMI's "Senior Promotion Manager" Frida Skogh känner nämligen Lovisa Bergenstråhle "Casting/rollbesättare på Mastiff". Mastiff gör Let's Dance och EMI ska marknadsföra Oscar Zia. Pengar, tjänster och gentjänster eller vad det än kan vara så finns kopplingen där.

Zia har nu tydligen lyckats dansa ut de andra "kändisarna" jag gissar med hjälp av att han faktiskt kan dansa till skillad ifrån alla andra i programmet. Ibland tittarna kan han omöjligt blivit superpopulär, det visade sig i X-factor. Lagom till finalen hårdlanseras nu hans nya låt "#fail". Många artister döper sin första singel till samma sak som sitt artistnamn, vilka de är, Zia verkar hoppa på den traditionen. Lyssnar på Digilistan medas jag skriver det här och den verkar ha ramlat in som nr 29. Med tanke på vilken exponering han har i ryggen kan det bara ses som ett enormt misslyckande.

Hur det går i Let's Dance finalen återstår att se men oavsett vad som händer så ligger det nära till hands att Oscar Zia går till historien som den mest exponerade personen som fortfarande ingen vet vem det är. #fail

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar