onsdag 22 maj 2013

Reinfeldt Jr. Primetime!

Idag kom nyheten att Fredrik Reinfledt's son Gustaf har fått nytt jobb! Härligt! Way to go! Arbetslinjen tjalalalala, arbetslinjen tjalalalalala!

Gustav har tidigare arbetat på klassiska ungdomsarbetsplatser som
Ica Maxi och McDonalds så vad blir det härnäst?
Ska 20 år gamla Gustaf så och se lite skön ut på Carlings och sälja på dig illasittande tanktops? Nope. Ska han klippa gräsmattor åt Täby kommun under sommarlovet? Nej. Ska han sitta i en svettig lokal i Tensta och sälja Omega-3 tillskott? Inte det heller. Gustaf ska istället börja på Sveriges största PR-koncern Prime-United Minds.

PR står för public realations och handlar alltså mycket om att påverka allmänheten. Det kan vara reklamkampanjer, undersökningar, krishantering eller opinionsbildning. Vem passar då bättre att anställa än just Gustaf?

På ICA har han lärt sig allt om konsumtionsmönster, hyllan med krossade tomater måste fyllas på dubbelt så ofta när det är extrapris på köttfärs som gått ut har kort datum. Dessutom så vet lill Rajraj vilken av OLW's nya chipssorter som säljer bäst. På McDonalds har han lärt sig allt om krishantering, hårstrå i McTastyn? Inga problem för Gustaf. Dessutom har han en otrolig förmåga att förutse  hur många cheese som ska gå ut och hur ofta man behöver städa toaletterna.

Eller kan det vara något annat? Kanske Prime tänker att den där gossen vars pappa är Sveriges premiärminister stadsminister statsminister är eftertraktad av PR-branchen? Kan det vara så att sonen till sjukvårdslandstingsrådet i Stockholms läns landsting anställs på grund av sin mamma? Spelar det någon roll att Stockholms läns landsting är en av Primes största kunder? Det är nästan så man skulle kunna tro det. Nästan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar