tisdag 28 maj 2013

Temprament eller Twitter

Man måste göra val här i livet; studera eller arbeta direkt, Burger King eller Max, vara ihop eller göra slut. problem uppstår när vi inte kan bestämma oss och försöker göra båda samtidigt. Några få kanske klarar av det men för de flesta blir det trubbel.

Ett val som inte är lika välkänt som vilket snabbmatsställe man föredrar är valet mellan Twitter och temperament. Det går nämligen inte att ha både ock. Är du lättprovocerad är inte 140 tecken tillräckligt många för att hinna lugna ned sig. Ett exempel här till höger Linda Bengtzing:

Kan man inte emotionellt hantera lite normkritik ifrån någon random vänstertwittrare så bör man kanske undvika twitter. Ganska snabbt så försvann svaret och ersattes av ett statement som någon pr-ansvarig snickrat ihop.

Ett annat exempel är Jonas Inde som under
julhelgen i affekt ifrån sin vårdnadstvist spydde ur sig ett antal kränkande sexistiska tweets. De som kritiserade honom för det svarades blixtsnabbt med ilska. De killar som sa något skulle hålla käft och de tjejer som ifrågasatte var horor. Till höger den kanske roligaste men långt ifrån den värsta. Jag tror att många tweets fortfarande finns kvar för den som vill gå in och läsa hela skedet.

Ett tredje exempel är USA's nya skandaltjej (de har tröttnat på Lindsay Lohan nu och de måste alltid ha en ung tjej att förfasas över) Amanda Bynes. Hon hoppade för några dagar sedan på Rihanna, i efterhand hävdar hon att någon annan skrivit tweetsen.

Ingen av de här personerna borde antagligen använda twitter. De tänker inte tillräckligt innan de skriver något som når tusentals människor. De kan inte både äta på Max och Burger King samtidigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar