söndag 19 maj 2013

Mede och UKIP

Igår var det stor schlagerfinal i Malmö, Sverige gick halvdåligt som väntat men det som var riktigt lyckat var Petra Mede. Istället för kombinationen modelltjej och smårolig man runt 35 så lede hon en av de största tv-sändningarna i världen helt själv. Utomlands så strömmar hyllningarna in, brittiska "The Guardian" skriver: "Eurovision prize goes to Denmark, but real winner is Swedish host".

Artikeln innehåller dessutom en hel del härlig brittisk syrlig humor. Bland annat ett skämt om larven som fanns med i början och hur det Brittiska partiet UKIP måste förskräckas av hur den fria rörligheten i EU används. Jag hade inte hört talas om UKIP tills för några veckor sedan så jag tänkte göra en liten introduktion.

UKIP står för UK Independence Party och är ett
Denna vecka, ost 59 kr/kilot
EU-kritiskt part som själva beskriver sig som ett "Libertarian, non-racist party". Härligt att de inte är rasister tänker kanske du men lite konstigt att de betonar det. Det blir lite som om någon man träffade på en fest skulle säga "Tja, Peter. Jag brukar inte slå sönder saker när jag blir full". Av någon konstig anledning vill man nu se till att finvasen står ordentligt undangömd trots att Peter själv har sagt att han inte slår sönder saker. Anledningen till att UKIP betonar att de inte är rasister har att göra med att de också är nationalister. De har dock vissa problem med att vara nationalister utan att halka över till rasister. Flera företrädare har gjort "klumpiga" uttalanden om judar och muslimer, det är så lätt att råka förneka förintelsen av misstag, ni vet som man gör.

UKIP har dessutom kanske den fulaste loggan någonsin (bilden). Den ser ut som en blandning av en amatörtrollkarls emblem på 90-talet och ett nytt lågprisvaruhus. Anledningen till den fula loggan kan
En UKIP företrädare som enligt egen utsago sträcker sig efter mobilen
vara att UKIP i är lite lite  homofoba, de kallar ju inte sig själva "non-homophobic party" så det kan man lätt konstatera. Så när de skulle hitta en grafisk formgivare valde de den straigthaste personen de kunde hitta, en kille i Leeeds som sätter upp byggställningar till vardags.

Att UKIP kallar sig själva "non-racist party" är kanske bra dock. Flera av deras företrädare verkar inte riktigt förstått det nämligen. En partimedlem föreslog nyligen att folkomröstning borde få avgöra om 6 miljoner invandrare och flyktingar borde deporteras, oklart om de själva skulle få rösta i själva omröstningen. En annan företrädare höll ett långt rant om hur invandrare är
"sandal-wearing, bomb-making, camel-riding, goat-f******, ragheads". UKIP's partiledare, Nigel Farage berättar dock att han åtminstone omöjligt kan vara rasist, han har ju en fru ifrån Tyskland! Tack om lov, där har man ju alltid respekterat alla minoriteter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar