lördag 27 april 2013

When there are kids in the world who haven't even got Playstation one.

Vi har det bra i Sverige, vissa har det mindre bra men på det stora hela så har de flesta allt de behöver och mer därtill. Det finns massor av olika initiativ för att ta lite av det överskott som finns här och ge det till människor har det svårt. Jag som är uppväxt med spel blir dock extra glad när spelare över hela världen börjar göra samma saker som personer inom andra konstformer har gjort länge nu, hjälpa andra med sin konst.

Det första initiativet jag kom i kontakt med är  "The humble bundle"där du som spelare köpte ett antal spännande indiespel, betalade hur mycket/lite du ville och pengarna går till den du väljer. Betalar du 10 dollar kan du ge 2 till spelutvecklarna och 8 till röda korset och Childs play, allt till välgörenhet eller tvärt om. Helt upp till dig. Du får fantastiska indiespel och gör samtidigt gott, win-win.

Ett annat projekt som jag kommit i kontakt med är fenomenet "Charity streams" där olika e-sportsprofiler, spelutvecklare och rekordsättare samlar in pengar via donationssystem och dessutom donerar de pengar de får in via streamen till välgörenhet. Ett exempel som är aktuellt just nu är DICE-utvecklaren Daniel "zh1nt0" Matros som samlar in pengar till ett barnhem i Sydafrika. HÄR är et klipp ifrån Tv4 om hans välgörenhetsstream.

Av någon anledning så rörs jag lite extra av gamers som hjälper andra, hur de med PS3 hjälper de som inte ens har, Playstation one.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar