onsdag 21 november 2012

Konstfack-Sverige

Börja med att se det HÄR klippet. Alex Wasim heter "komikern" som uppträder. Han är direkt dålig, konstiga resonemang, benämner tjejer konstant horor  och uppträder arrogant. Det hela slutar med att han blir påhoppad av en snubbe vars tjej han hoppat på flera gånger verbalt.

För några år sedan hade jag sagt vilken jävla idiot, nu säger jag också vilken jävla idiot men är inte mer osäker varför. Det slår mig nämligen direkt att det mycket väl kan vara ett performance och att även bråket är uppgjort, konstfack light. Alla uppenbara provokationer om hur stor han är (trots att han är nästan okänd), den överdrivna titeln på youtubeklippet,  allt snack om Stockholms storhet när han uppträder i Göteborg, de snodda publikgrejerna han gör och det faktum att inte arrangörerna ingriper tyder alla på det.Lite Andy Kaufman fast sämre.

Det skulle också kunna vara ett dåligt försök att överbomba. När komiker helt och hållet misslyckas så försöker de ibland komma ur det genom att börja förolämpa publiken så mycket de bara kan, ibland lyckas det som HÄR där Bill Burr skäller ut sin publik i 10 minuter och vinner över dem till slut.

Eller så är han bara dålig så kan det vara men i konstfack-Sverige så vet man aldrig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar