onsdag 28 november 2012

Rasism kan ge lotteririksdag.

Nyligen så rapporterades det om att Lars Isovaaras (SD) hade spottat på och använt rasistiska förolämpningar emot en vakt på riksdagen. Lars och partiet försvarade det hela med att han dels var berusad och dels hare rånats tidigare på kvällen av två män med invandrarbakgrund. Idag kommer Expressen med uppgifter om att han egentligen ska ha glömt sin väska på den sista baren han besökte och alltså inte alls blivit rånade på den.

Med risk för att "jumping the gun" så är det alltså ytterligare en riksdagsman ifrån Sverigedemokraterna som inte bara uttryck sig rasistiskt utan också ljugit om det hela på ett extremt olämpligt sätt. Här uppstår problem för SD, eftersom de har en avhoppad och sedan tragiskt bortgången riksdagsledamot samt två som är borta ifrån arbetet p.g.a. "järnrörsgänget" så är SD i en possition där om man stänger av eller på annat sätt blir av med en ledamöter till kan de inte längre få igenom förslag med hjälp av oppositionen. Regeringen har 173 mandat och just nu har oppositionen 174 tillgängliga mandat.

Om alla de uppgifter som kommit ut om Lars Isovaaras nu stämmer ställs SD inför det  ultimata testet, vad är viktigast? Att hålla på nolltoleransen och agera kraftfullt eller att fega ut för att säkra politiskt inflytande?Väljer SD  att agera i enlighet med sin egna nolltolerans så kan hela riksdagen förändras, det blir 173-173. Vid oavgjort avgör lotten och 1973-1976 års lotteririksdag kan återuppstå.

UPDATE: SD lyckades få Isovaara att lämna sin plats "frivilligt" så inget lotteri den här gången men så länge det finns mobilfilmer så i det inte kört för en ny lotteririksdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar