onsdag 28 november 2012

We need to come up with a slogan!

Av någon anledning så tror företag, kommuner och personer att de behöver slogans för att nå ut, kvaliteten på dessa kan vara varierade. Vissa är direkt dåliga, andra konstiga och vissa direkt felaktiga. Här några jag stört mig på genom åren:

1. Fox News - Fair & Balanced.

Den som någonsin sätt något ifrån Fox News vet att
de varken är särskilt rättvisa eller balancerade. Rupert Murdoch ärkerepublikanen vars 175 tidningar alla av någon anledning stödde Irak-kriget har stor påverkan och de gäster med andra synpunkter som medverkar avbryts och felciteras.

2. Panama (landet alltså) - It will never leave you.

Vad det är som inte kommer lämna dig är oklart, den där utslagen i underlivet som du fick efter att ha haft sex i polen? Någon okänd människa som från och med nu kommer stalka dig? Minnena ifrån att vakna med spindlar i håret? Ingen vet och Panama vill inte berätta.


3. Säter kommun - Jag är tokig i Säter.

Jag uppskattar ordvitsen men att ha med en ordvits om kommunens rättspsykiatri känns inte helt klockrent. Hur många tänker " Ja nu flyttar vi till den där kommunen där de har en massa människor med psykiska problem, där ska våra barn växa upp!"

4. Mc Donalds - Im loving it.
 Jag har aldrig träffat någon som älskar Mc Donalds, i bästa fall föredrar de McD före andra snabbmatsställen men ingen som älskar det. "It's quite alright" hade kanske varit en mer sanningsenlig slogan.

5. Emo oil - If it's oil, it's emo.

De har numera bytt till "Energy anywhere" men de hade länge den härliga sloganen som påminde alla om att även olja klär sig i svart och använder kajal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar