onsdag 21 november 2012

Ormen ömsar skin

Förra veckan dominerades trotts CIA-chef skandalen, bomber ifrån Israel och Hamas, SAS dödsryckningar och nyheten om att den globala temperaturförändringen ser ut att bli dubbelt så stor som man tidigare trott av en sak. Några unga män som beter sig grisigt på stan. De råkade nämligen sitta i Sveriges riksdag och de uttryckte i filmen vad många misstänkt, rasism. Veckan var full med nyheter som en långsam vecka hade domminerat totalt men nu knapp syntes.

Idag är rapporteringen runt själva händelsen stannat av, de flesta kombinationer av ord som går att skriva har redan blivit skrivna och allt som går att säga har redan sagts. Den här veckan börjar arbetet för SD att bygga upp den fasad som raserat förra veckan och då tar man till det bästa man har, Johnny Skallin och Margareta Larsson.

Johnny är trotts sitt y-namn inte någon WT skåning utan en medelklass södra Norrland snubbe. Hans föräldrar (tror jag) bor på samma gata som mina föräldrar och det är stor sannolikhet att vi kommer fira jul bara ca 100 meter ifrån varandra. Jag har sett Johnny i någon regional debatt i Sundsvall och han är inte direkt inspirerande, dock så verkar han inte särskilt benägen att plocka upp järnrör så det kanske hjälper. Jag vet inte om Johnnys föräldrar delar hans åsikter men de är en av få anonyma familjer på vår gata, ett av få familjer där man inte sålt jultidningar, haft middagar med,  sökt sponsorer till "sponsorlopp" till välgörenhet i skolan, haft som barnvakt eller lekt hos. De är en av få familjer som min föräldrar bara hälsar artigt på och inte stannar och pratar en stund. Kan vara en slump men jag vet inte.

Margareta Larsson är lite mer känd, SDs största virala succé men sin hit 40 000 Miljarder kronor Länk. Vad som kanske är mindre känt är att hon är Jimmie Åkessons svåger. Ordet svågerpolitik har aldrig kommit så mycket till sin rätt som idag. Som tur är är det Johnny som tar hand om det ekonomiska och Margareta som fylla in i det Juridiska där hennes mattekunskaper inte utsätts för press i onödan. Hon är sedan tidigare ungdomspolitisk talesperson eftersom hon med sina 58 år är 100% down with the kids.

Det är tillfälliga förändringar säger man, jag läser det som att Ekeroth kommer tillbaka i samma roll och att Skallin får stanna om de inte hittar någon bättre. Samma politik, nya ansikten. Ormen har ömsat skin. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar