onsdag 14 november 2012

Landet det tillhör dig och mig.


Idag så la Expressen ut ett filmklipp med Erik Almqvist, Christian Westling och Kent Ekeroth där man kan se framförallt Erik Almqvist agera ganska illa. Han agerar aggressivt, uttalar sig rasistiskt och kallar en kvinna som griper in för hora. Länk till Videon                                                                                  

Det hela hände för drygt 2 år sedan och efter händelsen så la Soran Ismail ut en youtubevideo med sekvensen där Almqvist sparkade efter en beerusad man i hoodie  läskbur . Som svar la Almqvist ut ett klipp där han påstår att att mannen är Sorans vän och att han attackerat dem. Han klagar också på att det Soran lagt upp väldigt selektiva delar av sanningen och svarar med att lägga upp en sekvens där den berusade mannen grips av polis. Resten av det filmade materialet som Expressen nu fått tag i sket han i att lägga upp, selektivt skulle vissa påstå. Han avslutar video men lite barnsliga personangrepp vilket båda sysslar med så det spelar mindre roll men så säger han också, sanningen kommer att komma fram.

Nu 2 år senare så kommer sanningen fram, Expressen har på något sätt fått tag på det Kent Ekeroth filmade vilket utöver det agerande och förolämpningar Almqvist slänger ur sig även visar vilken attityd Erik har. "Nej det är inte ditt land, det är mitt land" säger han till Soran, han hävdar också att Soran omöjligt kan vara svensk och att det är upp till honom (erik) att avgöra detta.

Nu så ursäktar sig Almqvist med allt han kan komma på, det var sent och han var lite full, han gick i samtalsterapi, han minns ingenting(trots att han garanterat sett videoklippet i efterhand så han kunde klippa ut valda delar till sin youtubevideo). Han ber också om förlåtelse, inte till kvinnan han kallade hora, inte till Soran, inte till någon annan som han betett sig illa emot utan bara till sitt parti.

Den enda möjligheten att han inte även nu sitter och ljuger är att han drabbats av en TGA, Transitorisk global amnesi. En tillfällig minnesförlust som då har uppstått inte bara den kvällen utan också varje gång han sett klippet i efterhand. Jag vill inte kalla Erik Almqvist för en lögnare så vi får  utgå ifrån att så var fallet.
Almqvist avgår ifrån diverse partiuppdrag men sitter tills vidare kvar i riksdagen och har inte blivit utesluten men jag har svårt att se att de kan ha kvar honom i de positionerna.

Nu vill jag dock påpeka något viktigt, dra inte alla över en kam. Då är du inte ett dugg bättre än rasisterna. Nu är det förvisso massor av sdare på olika nivåer i partiet som uttalat sig illa på olika sätt men det innebär inte att alla är islamofober, rasister och idioter. Visa SD:are samma tolerans som du vill att de ska visa alla andra.

Låt oss se ned på. håna och skratta åt Erik, det har han gjort sig förtjänt av men visa  de ca 8-10% av svenska folket som trots detta väljer att rösta på partiet lite respekt. Förklara för dem varför de har fel och hur du tänker istället för att kalla dem rasister. Det här är mitt land, det här är ditt land, oavsett vad du tror, tycker eller röstar på.
                                                                                                                                                                                                                                                                                     
                                                                                                   Min hemstad Sundsvall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar