måndag 4 juni 2012

Framtiden är här! Igen...

Kan inte tidningar sluta med rubriker som är omskrivningar för "framtiden är här". Sedan typ Edison så har det funnits rubriker som låter läsarna veta att NU är framtiden här. NU! kan vi prata med någon flera kilometer bort! NU kan vi se rörliga bilder i en låda! NU kan vi se samma rörliga bilder i färg, helt utan nylonstrumpor!

Det som är typiskt för dessa rubriker är att de alla tillkommer långt innan de är verklighet vilket också innebär att rubriker som "NU kan du åka i hisnande farter i Ångbilen" "Laserdisc är framtiden" "Gizmondo, svenskt framtidsunder" NU! Cashkortet, överallt!"
DN's artikel "NU! kan vi betala med handflatan känns rent spontant som den här hemma i den andra kategorin. http://www.dn.se/ekonomi/nu-kan-vi-betala-med-handflatan-

Att de tekniktokiga Japanerna har något är inte ett säkert tecken på att det kommer slå i de normala delarna av världen, det är fortfarande inte någon dator i min toalett. Att betala med handflatan känns dessutom lite opraktiskt då smuts och sår i handen skulle kunna förstöra ditt nya "bankkort". När nästa "Valfritt djur-influensa" slår till kommer man då sätta enorma handspritsbehållare vid alla handläsare för att stoppa smittan, ska kokainisterna behöva ta karatelektioner för att kunna hacka upp linor med händerna? Frågorna är många.

Jag tror att det här är exakt som alla andra andra grejer som funnits i filmer i 30 år, att ingen använder dem beror inte på bristande teknologi utan att de inte är så jävla bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar