torsdag 14 juni 2012

Rumpgate, italenska bögar och @Sverige

"Rumpgate vad fan är det?" tänkte jag när jag tittade på "trending listan" på twitter. Att det var någon typ av skandal förstår man av andra delen av ordet "gate" som slentrianmässigt används för allt som är lite skandalöst att framstå som att en president snart måste avgå. Jag förstod snabbt att det hade något med fotboll att göra och föreställde mig att någon av de svenska spelarna hade gått på strippklubb eller något i den stilen.

Det visade sig dock bara vara att några svenska spelare efter träning lekte gris med häckskjutning. Något som alla som någonsin spelat boll har gjort var tydligen föremål för att "gateifieras". Det var inte förens idag jag förstod varför man gjort en så stor deal av det hela, Expressen har gjort en omvänd Blondinbella!

Blondinbella blev känd genom att säga provocerande saker och fika, typ. När hon senare var tillräckligt känd blev hon seriösare och började tjäna pengar på tjejers dåliga självkänsla. Expressen gör tvärtom, de var tidigare en vanlig kvällstidning, hyfsat seriös ändå. Nu är de en bloggartjej som vill provocera sina läsare, de vet mycket väl att lite häckskjutning inte är en skandal men de vet också att om de trycker det kommer folk bli upprörda och det kommer bli en stor story. Expressen har fattat att man kan använda dålig journalistik för att provocera och det kommer vi säkert se mera prov på i framtiden.

Ifrån häckskjutning till bögarna i Italiens landslag, förlåt för den övergången. Italienska medier rapporterar att det ska finnas 2 homosexuella och 2 metrosexuella i den Italienska truppen, vad de menar med metrosexuella är dock oklart. Det betyder egentligen bara en man som tar hand om sitt yttre och bejakar sin feminina sida något som säkert mer än halva Italiens EM-trupp kan pekas ut för.
Anfallaren Antonio Cassano  uttalar sig"jag hoppas att ingen av mina lagkamrater är homosexuella".

Min gissning är att han är så egocentrisk att han känner sig övertygad om att de inte skulle kunna hålla händerna i styr när han stod i duschen. Han är nämligen inte bara guds gåva till kvinnan utan också oemotståndlig för alla som har det minsta lite homo i sig.

Sen blev det lite rabalder kring "Sveriges twitterkonto" eller svenska turistrådet som det egentligen tillhör. varje vecka får en ny svensk ta över kontot, fin idé. Denna vecka var det en tjej med en blogg, Sonja, som fick ha kontot. Hon tog genast tillfället i akt att i sann Jerry Seinfelt anda säga "whats the deal with..." jews, you cant even tell if someone is a jew or not, even if you look at thier penis you cant be sure.

Halvtråkigt skämt som tillsammans med ett tweet med nazireferenser fick många amerikaner att gå bananer. Stephen Colbert tog upp det i sitt program "the colbert show" och pekade ut det mistänksamma med att en arisk kvinna ville veta hur man identifierade judar. Han startade även en kampanj för att få ta över kontot själv.

Tänk vad många hattar som har tillverkats av twitterfjädrar helt fantiastisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar