söndag 8 juli 2012

8 dagar i veckan, Jimmieslamiseringen, festivalöl och Banan

Idag avslutas Almedalsveckan med att KD ska få ha sin dag.  Det konstiga är bara att det är den åttonde dagen på Almedalsveckan, hur kan be vecka ha 8 dagar? Det är naturligtvis Jimmieslamiseringen som ligger bakom. Jimmieslamiseringen är det största hotet emot Sverige sedan Hitler uppger visa källor. Om man inte längre längre ens kan behålla den anrika svenska traditionen med att ha 7 dagar på en vecka så är vi snart i spillror. Är det på den sjunde eller åttonde dagen man ska grilla och njuta av sin bea? Är det femte, sjätte och sjunde dagen man ska vara helgalkoholist eller bara femte och sjätte som vanligt? Vilken dag ska man nu åka till ICA Maxi och fynda ibland deras snygga kläder? DET BLIR JU UPPOCHNERVÄNDA VÄRLDEN!

Almedalsveckan är för övrigt en ganska spännande tillställning, 900 journalister och en massa politiker samlas på en ö för att "ge allmänheten en chans att prata direkt med makthavarna". Frågan är bara hur många ur allmänheten som har råd att lägga ut 15000-20000 kr på att åka till och bo på Gotland under v27? Dessutom måste boende bokas ca 1 år i förväg om man inte har extremt tur eller kan lägga ut ännu mer pengar. De enda medborgare som är i Almedalen är folk som bor på Gotland och inte hyr ut sina bostäder under veckan, resten är intresseorganisationer, journalister och politiker. Om Almedalsveckan ville vara tillgänglig hade den ägt rum på ett stort fält med camping på alla sidor och bussar som kom in ifrån alla landets hörn, mindre rosévin och mera festivalöl.

Sist måste jag bara nämna en artikel jag läste i TÅ (lokal tidning), de hävdar nämligen att "Sean Banan har en unik förmåga att etablera kontakt med sin publik". En unik förmåga? Sean Banan har inte en unik förmåga. Bob Dylan har en unik förmåga, Paul Simon har en unik förmåga, Freddie Mercury hade en unik förmåga men Sean "RUM-PAH!" Banan är inte ens unik i sin idioti. Jag förstår att det är n stor händelse när en "artist" ifrån melodifestivalen kommer till Kramfors men han är för i helvete inte unik.

1 kommentar: