onsdag 18 juli 2012

Terrorister och pedofiler

Terrorister och pedofiler, två av de mest hatade grupperna av människor men också utmärkta slagträn.
De begår hemska gärningar men de gör också det möjligt för andra, stater, att begå hemskheter emot sina medborgare.

Sedan så länge någon kan minnas har stater velat kontrollera sina medborgare och kommunikation/information och sedan internet dök upp i varje hem så har stater försökt att övervaka informationen där. Ett av de vanligaste argumenten för att tillåta mer övervakning av medborgarna är jakten på barnporr och pedofiler.
I Ryssland så införde man nyligen hårdare kontroll av internet, numera kan staten utan förvarning stänga ner siter. De säger själva att syftet är att stoppa hemsidor med barnporr, konstigt nog har dock nästan alla sidor som stängt ner handlat om politik och inte pedofili. Kan det vara så att de Putin-kritiska i Ryssland bara har det som täckmantel för att sprida barnporr? Är det så att oppositionen är ett gäng snuskgubbar som lockar in små barn med godsaker? Eller kan det vara så att syftet med den nya lagen är att tysta politiska motståndare?

Terrorister är den andra gruppen man viftar med när man vill ha något att skylla på. Det värsta är när Syriens president/diktator Bashar al-Assad kallar dådet idag emot hans försvarsminister mfl kallar det för terrorism. I Syrien råder inbördeskrig, dagens dåd är en krigshandling. Bashar al-Assad säger att han ska döda de som ligger bakom och "den handen som föder dem". Det kommer antagligen innebära fler massaker på civila men förevändningen att de stödjer terrorister. I FN händer inget eftersom  det underbara Ryssland vägrar göra något, varje dag dör istället människor när militären anfaller civila.

Terrorister och pedofiler begår många hemska gärningar och måste stoppas men nästa gång någon säger att de gör något för att stoppa
terrorister och pedofiler titta efter en gång extra och se om det inte är något annat de sysslar med egentligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar