söndag 1 juli 2012

Sport och politik del 1

Om en dryg timme spelas em-finalen i fotboll, om det inte var för OS årets största sporthändelse. Miljoner och åter miljoner människor bänkar sig framför tvn för att se Italien och Spanien mötas. Efter att de möts i gruppspelet (slutade 1-1) så kom Italiens premiärminister ner i omklädningsrummet och tackade laget för att de givit hela Italien något att glädjas över i denna ekonomiskt svåra tid, han fick kramar och Buffons tröja.

Inför EM så var det mycket protester ,speciellt i Ukraina ,emot all den prostitution som följer i Em's fotspår. Mest uppmärksammad kanske nakenprotesten vid bucklan. Dessutom så lät representanter ifrån många länder bli att åka ner till Ukraina som protest emot hur man behandlat Julia Tymosjenko, Svt's och "tycker han ja" favoriten Johanna Fränden hade dessutom en "Juliafläta" när svt sände Ukraina-Sverige. Efter detta har det varit ganska tyst.

Många säger att sport och politik inte hör ihop men det gör de oundvikligen, om sporten vill vara en del av samhället måste den också vara en del av politiken. I del 2 tänkte jag skriva lite om hur man skulle kunna utnyttja detta faktum till att förbättra världen men det får bli senare. Snart är det avspark och jag ska njuta i fulla drag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar