onsdag 18 juli 2012

Suits

Efter regn kommer solsken och efter en text om Syrien och Ryssland kommer en text om en härlig tv-serie.

Suits heter serien som just nu är inne på sin andra säsong och handlar om ett en outbildad kille som lyckas få jobb på en stor advokatfirma. Storyn är inte det intressanta utan utförandet.
Serien försöker inte vara så där halvdokumentär som visa försöker och failar med ända sedan "The Offies", den är inte heller så pinsamt upplagd som många sitcoms. Den är istället intelligent, snabb, intressanta kvinnliga karaktärer (sällsynt annars), spännande och genomgående välgjord. 

Jag älskar känslan att vad som helst kan hända, var övertygad vid ett tillfälle att serien skulle ta slut något som aldrig skulle hända i 98% av allt som görs. Jag älskar att karaktärerna inte nödvändigtvis måste utvecklas och genomgå olika livsfaser hela tiden utan att man istället får se mer av dem och bättre förstår vilka de är och hur de handlar. Jag älskar hur allt känns föränderligt, hur man inte kan ta allt för givet. Jag älskar det tysta maktspelet som ständigt pågår.

Det finns alltid detaljer som skulle kunna vara bättre men av det som sänds nu under sommaren är det det överlägset bästa så nästa gång det regnar införskaffa på valfritt sätt några avsnitt och ge Suits en chans, du kommer inte att ångra dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar