måndag 16 juli 2012

Kvinnor är smartare än män, åtminstonde män som jobbar på Aftonbladet

En amerikansk professor som studerat människors IQ i stort sitt hela sitt liv (bra att slösa sin IQ på ett ganska taskigt mått på intelligens) har kommit fram till att i år för första gången sedan mätningarna började så har kvinnor i snitt högre IQ än män. Enligt James Flynns forskning så har både män och kvinnor blivit smartare men kvinnors IQ har växt snabbare.

Förr var alltså tjejer dumma som en påse med skridskor numera är de lite smartare än killarna om man får tro Flynn.
Jag tror att han är helt ute och cyklar.

Jag tror att tjejer och killar alltid har varit ungefär lika smarta men varit olika bra på att prestera under IQ-test för att påvisa hur smarta de är. Tjejer var inte dumma för hundra år sedan däremot fick de inte alltid utbilda sig i någon högre grad och många spenderade stora delar av sina liv i hemmet istället för på en arbetsplats. Det som har hänt nu är att kvinnor dominerar på universiteten. 2/3 som antogs till universitetet till HT 2012 var kvinnor. Kvinnorna är idag det mer utbildade könet och kommer därför ha lättare att prestera på diverse IQ-test.

Man försöker hela tiden hitta skillnader mellan tjejer och killar men sanningen är att de är små. Killar föds inte bättre på matte, tjejer är inte genetiskt bättre på att laga mat och jag tror inte att varken killar eller tjejer är smartare i grunden.

Dock finns det saker som tyder på att tjejer skulle vara smartare, typ mannen som skrev ihop en artikel om det här åt Aftonbladet.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15121525.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar