söndag 22 juli 2012

Man kan inte med galna lagar stoppa galna människor ifrån att göra galna saker

För ett par dagar sedan så hände något hemskt, en ung man kastade ut rökgranater i en biosalong och började skjuta biobesökarna. Så här ett par dagar senare har man börjat leta efter förklaringar och se hur man ska hindra det ifrån att hända igen. Hårdare vapenlagar säger vissa (och jag håller med) men det är orealistiskt att tro att ett land där rätten att bära vapen finns i grundlagen kommer göra det inom en snar framtid. 

Mer pengar till säkerhetstjänsten säger andra, James Holmes som begick dådet var sånär som på en fortkörningsbot ostraffad och ännu har det inte dykt upp några uppgifter om att någon misstänkte något ö.h.t.

Metalbågar i biograferna säger några, så fort ett dåd begås kommer den här typen av galna förslag, platsen är inte avgörande för gärningen. Om man skulle åsnekomma något med den typen av åtgärder skulle man behöva ha bågar på varje plats med fler än 10 pers på.

Gärningen ska vara en kopia av en scen i en Batman-tidning ifrån 80-talet så de vanliga idiotiska förslagen om tv/spel/serie/film-våldet kommer också. James Holmes var drogad under dådet så hårdare straff för droghandel? Hårdare straff har ju alltid givit lägre brottslighet (obs ironi).


Min poäng är, hur hemska och fruktansvärda händelser är så kan man inte med galna lagar stoppa galna människor ifrån att galna saker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar