måndag 17 september 2012

Att läsa "tycker han ja"

När man läser en text är det ofta bra att veta lite mer om vem avsändaren är, så man kan se igenom dolda agendor och förstå vilken synvinkel den som skrivit har. Därför tänkte jag försöka koka ner vad jag har för grundsyn och bakgrund.

Bakgrund:
Uppväxt i villaförort.
Övre medelklass.
Klassisk kärnfamilj.
Relativt religiösa föräldrar.
Mamma, klassiskt socailliberal, typ.
Pappa, politiskt engagerad men lite svårare att placera.

Politik:
Ingen ideolog direkt, lite socialist, lite liberal, lite grön men nästan aldrig konservativ.
Moralen förstör mest för förnuftet.
Trygghet snarare än pengar definierar frihet.

Röstar:
Miljöpartiet där jag också är (relativt) passiv medlem.


Jag är alltså inte tokröd som visa inlägg om privatiseringar och Fredrik Reinfeldt antyder men inte heller superliberal som  andra kan ge sken av. Jag är intresserad av jämställdhetsfrågor, skolan och miljön trots att det sällan är mitt kön som blir diskriminerat, jag nästan är ute ur skolsystemet och Sverige inte kommer drabbas så hårt av miljöproblem under min livstid (fan vilken bra människa jag är! Eller bara dum som inte värnar mina egna intressen)

Jag tror på vetenskapen, på bevis och det goda argumentet. Skulle det komma vetenskapliga bevis för att gud finns skulle jag inte vara emot det även om det känns osannolikt. Jag har en viss förkärlek till att spela "djävulens advokat" vilket gjort att jag misstagits både för knarkare och SD:are. Har lättare dyslexi och är lite lat så stavfel och liknande kommer finns lite här och där.

Eftersom jag också har lite bristande självinsikt (vem fan har inte det) så missar jag säkert massor men typ den här är jag. Så nästa gång ni läser om komiker som erbjuder miljardärer traditionellt lesbiskt sex, partiledardebatter eller sågningar av media vet ni hur ni ska läsa det.

P.S fan vad självgott att skriva ett helt jävla inlägg om mig själv, fy fan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar