onsdag 12 september 2012

Rädda FP, död eller levande!

Folkpartiet är i kris, det börjar bli svårare och svårare att skylla problemen i skolan på Sossarna och Jan Björklunds enda skämt om rysk gas river inte längre ner några skrattsalvor. Alltså så måste något göras snart och tidsluckan de har på sig är ungefär lika stor som Björklunds glugg. Här kommer tre tips på hur FP ska lyckas få upp sina siffror.

1. Disneystrategin
2002 så lyckades Folkpartiet få 13,3% av rösterna med Lars "lejonkungen" Lejonborg som ledare, till Elton John's toner så drog de fram. Idag saknas bra musikstycken för att motivera och övertyga väljarna att stoppa rätt papperslapp i kuvertet. Därför måste de välja en ny disneylåt för att inspirera väljarna, "A whole new world" ifrån Aladdin passar perfekt. "No one to tell us no or where to go" passar perfekt för det liberala budskapet och för att göra namnkopplingen så kan de byta partiledare till någon som heter Allan.

2. EMU? STUM!
Folkpartiet har länge drivit frågan om att Sverige ska gå med i eurosammarbetet men folkomröstningen gick emot och nu med kriserna i PIGS (Portugal,Irland,Grekland Spanien) så är idén iskall. Därför så får man hitta en annan valutaunion istället och vilket land ska man då välja? Ett av de grejerna som gjorde att vanligt folk ändå gillade euron lite var att man slapp växla pengar när man åkte på semester, ta fasta på det och inled en valutaunion med Thailand. Svensk-Thailändska Union de Monitär a.k.a. STUM kommer få FP's popularitet att gå i taket.

3. Ordning i rätten
FP's främsta framgång på de senaste åren har varit att de lyckas förmedla hur mycket de gillar ordning och reda i skolan och hur deras politiska motståndare vill bara ha flum. Varför nöja sig med skolan?
Ordning i rätten! De andra vill bara ha flumdomstolar där ingen lyssnar på domaren!
Ordning och reda på jobbmarknaden! De andra vill bara ha flumjobb där man får ha keps på sig inomhus!
Ordning och reda i vården! De andra vill bara ha flumvård där det är ok att tugga tuggummi i väntrummet!
Ordning och reda i kulturen! De andra vill bara ha flumkultur där man får rita på bänken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar