tisdag 11 september 2012

Rädda MP, död eller levande!

Det har varit ett uppehåll i bloggen så min följetong där jag räddar de olika riksdagspartierna ur deras kriser har fått vänta lite på att avslutas men här kommer iaf den näst sista delen. Miljöpartiet är i kris, att mina råd har fått vänta beror inte på att krisen är mindre, tvärt om så kräver denna kris ännu tuffare åtgärder. Miljöpartiet har blivit ett mähä i mitten för fegisar och journalis... fegisar helt enkelt. Och ingen vill ju vara en fegis.

Därför har jag fyra förslag på hur Miljöpartiet ska bli Miljonpartiet och samla hela svenska folket under sin batikfana.

1.Grönsaksskatteväxling.
Grass grows, birds fly and the typical swede gillar inte att spriten är så dyr "i det här jävla landet". Därför borde Miljöpartiet föreslå en ny typ av skatteväxling, med grönsaker. Den som hemma odlar grönsaker i sitt trägårdsland ska få reducerad spritskatt. På detta sätt vinner MP över folk på landsbygden som slipper åka till fjollträsk för att åka på spritresa utan kan få sig en sup till bra pris hemma i sin lilla utflyttningsort. Samtidigt gynnas miljön men alla närodlade grönsaker, folk äter mindre kött och folkhälsan tar inte så mycket skada eftersom alkoholisterna numera åtminstone äter bra.

2. Journalisterna.
I flera undersökningar som gjorts ibland journaliststudenter och yrkesverksamma så är MP det populäraste partiet ibland journalisterna. Detta måste utnyttjas. Börja läcka information om andra partiers interna bråk, personliga problem och liknande, eftersom journalisterna ogillar de andra partierna i grunden så kommer allt tryckas och Miljöpartiet att ta en jordskredsseger.

3. Smog
Under 1800-talet så låg det under långa stunder stora moln av smog och i flera asiatiska länder så är det ett problem än idag. För att få upp miljöfrågorna på agendan igen så borde Miljöpartiet se till att det kommer stora mängder i smog ut i alla Sveriges större städer innan den sista partiledardebatten så det inte bara blir en massa tjat om jobb och ekonomi.

4. Skit i hippiereglerna.
Miljöpartiet har en maximal tid som någon får sitta som språkrör på 9 år men skit i den regel. Skapa ett dreamteam.
Fridolin-Wetterstrand skulle krossa allt motstånd, de tillsammans blir givetvis bättre än vad som helst som andra partier kan slänga in i bara en stackare. Chans till en kvinnlig statsminister utan att de sexistiska gubbarna ska skrämmas bort, som sexistisk gubbe är det ju självklart att mannen blir statsminister. Win-Win och för att trösta Åsa Romsson får hon bli miljöminister med motiveringen "det är som att vara socialminister i socialdemokraterna, jätteviktig roll"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar