söndag 14 oktober 2012

Galna rockgubbar och en sund poptant

Dave Mustaine, killen som blev utslängd ur Metallica och startade sitt egna band Megadeth som lyckades bli nästan lika stora under thashens guldår, de är idag klart mindre men har ändå sålt 38 miljoner skivor och Mustaine anses av många som bland de bästa gitarristerna genom tiderna.

Han är också numera en dedikerad kristen och är emot alla typer av rättigheter för homosexuella med motiveringen "jag är kristen och inte homo varför skulle jag vara för det?" Han vill bygga en mur emot Mexico, vägrar trots överväldigande bevis tro att Obama är född i USA och menar att demokraterna försöker omvandla Amerika till "Nazi Amerika". Han har omfattande konspirationsteorier som går ut på att biografskjutningarna i  Aurora Colorado var Obamas verk för att kunna införa hårdare vapenlagar och han tror stenhårt på att världen i hemlighet går emot "New World Order" och en global stat.

Gene Simmons, sångare i KISS med ca 150 miljoner skivor och dvd:er. Känd för sina målade ansikten och rockballader. Simmons gick i dagarna ut med uttalanden om hur man skulle styra landet om han var president. Alla pedofiler ska dödas, alla som säljer droger till barn ska dödas, rånar man 7Eleven med ett vapen ska du dö. Knarkare ska förpassas till Antarktis om de inte slutar illa kvickt. Gene har uppenbarligen inte läst all den forskning om effekterna av hårdare straff som finns, alternativt gillar han att se folk dö.
Han stödde öppet Irakkriget och pissar öppet på försöken som görs att genom kompromisser lösa Israel-Palestina konflikten.

Som rockgubbe kan du säga, tänka och tycka vad du vill, ingen tycks höja på ögonbryna, poptanten Madonna däremot hotas av enorma böter  i Ryssland för sina uttalande för homosexuellas rättigheter. Den ryska vice premiärministern kallade henne för en "moraliserande hora" och det talas om att hon inte ska tillåtas i landet. Mustaine dock säkert välkommen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar