måndag 15 oktober 2012

If you believe they put a can on the moon

Igår skedde det, en Österrikare kastade sig ut ifrån en liten kapsel och föll rekordbrytande 38 000 meter och lyckades i processen spränga ljudvallen. Spektakulärt och bra pr för Red Bull som låg bakom det hela, ca 9 miljoner tittare på livestreamen och stora artiklar i ledande tidningar världen över.
Vad jag tycker är intressant är reaktionerna på det hela och vad vilken utveckling man kan se.

Dels kan vi se att fler och fler rymdrelaterade projekt genomförs av privata företag. Virgin Galactic gör sedan 2007 kortare rymdflygningar och de 7 personer som i egenskap av turister besökt den internationella rymdstationen ISS har varit i rymden i upp till 15 dagar. Kostnaden för dem har legat på 20-40 miljoner dollar medan Virgin Galactics kortare turer "bara" kostar 200 000 dollar.

Det andra intressanta är de konspirationsteorier som dyker upp, fejkat menar vissa, precis som vid månlandningen, Elvis död, Andy Kaufmans död (alla med tanke på titeln på inlägget) med mera. Så fort något stort händer kommer konspirationerna som ett brev på posten.  Frågan är bara hur länge det kommer dröja innan den första rymdturisten går på månen. Kommer det även då vara Red Bull som ligger bakom och istället för en amerikansk flagga ställa upp en stor burk med energidryck?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar