onsdag 24 oktober 2012

Sven Rollenhagen, sex on legs.

Sven Rollenhagen är specialist på datorspelsberoende, han kan inget om mobilspel, men i framtiden kommer han säkerligen vara specialist även på det området(mer om det längre ner). Det är Sven som ligger bakom de artiklar som ibland dyker upp i svenska tidningar där rubriken oftast lyder något i stil med "Datorspel är som kokain!"

Sven är så passionerad i att sprida denna nyhet till folket, "HALLÅ fattar ni inte, det är KOKAIN i den där julklappen, arhh sluta ge era barn knark!" Att Sven har fel enligt forskare över hela världen spelar mindre roll och att Sven inte kan skilja på missbruk och kemiska beroenden är bara som det ser ut.
 Att Sven råkar driva en klinik som ska behandla de barn han skrämmer upp föräldrar att tro är rena knarkare är bara ett trevligt sammanträffande. Vad Sven tar betalt står det inget om på hans hemsida men jag antar att det är som med de dyrare båtarna. Om du behöver fråga om priset har du antagligen inte råd.


Sven listar också i dagens Metro de farligaste spelen, konstigt nog sammanfaller de alla med de vanligaste spelen. Sven fokuserade först bara på "World of Warcraft" men när det tappade i popularitet så kom han efter noggrann forskning fram till att alla andra populära multiplayerspel var lika farliga. Vissa av spelen hade funnits länge med kanske hade de blivit farligare med tiden? Mobilspel nämner han inte alls men nu när de har blivit mer populära så kommer säkert hans enorma forskarlag komma fram till att de är som crack.

Sven har också en lång lista med "forskning" på området, det mesta handlar dock om helt andra saker eller är korta delar i avhandlingar som snarare talar emot Sven. Han har också redovisat lite statistik ifrån hans egna poll han gjort men han visar bara delar av den och det handlar mest om facebook.

Eftersom vi numera debatteras så flitigt på webben finns ingen möjlighet att på alla bloggar och nyhetssidor gå in och reda ut missförstånd. Skriver Sven på sin hemsida, därför har jag döpt blogginlägget till den fras jag tror är mest troligt att han googlar så han har chans att bemöta mina påhopp om att han utan verklig vetenskaplig grund slår mynt av föräldrars rädsla.

 

1 kommentar:

  1. Ja, visst är det konstigt att han är så ivrig att varna för det han jobbar med att bota - ur ett vetenskapligt perspektiv är han mestadels sorglig

    SvaraRadera