söndag 14 oktober 2012

Ljus i mörktet

Hösten är här för att stanna och rapporter om snö i min hemstad vittnar om att vintern står för dörren. Det blir kallt, det blir mörkt och cykelsadeln är blöt varje morgon.
Det är nu man behöver riktigt bra tv. Som tur är så har två riktigt bra serier börjat och ännu en utannonserats.

30 Rock är en sitcom med och av den fantastiska Tina Fey. I Sverige är hon relativt okänd men hon ligger bakom succéfilmen "Mean Girls" och har varit headwriter på legendariska Saturday Night Live i 7 säsonger. Den är det bästa man kan göra inom sitcoms, den tar till sig alla dess löjliga moment och gör dem fulländande. Alec Baldwins underbara röst och karaktär tillsammans med Tina Feys alter ego Liz Lemon och Tracy Morgan som det ultimata wildcardet ger en perfekt storm.

Serien är inne på sin sjunde (och tyvärr sista säsong) så det finns massor att titta ikapp.


It's Always Sunny in Philadelphia är kanske mer välkänd i Sverige, gick ett tag på tv6 fast på konstiga sändningstider så det lyckades gå min förbi på tok för länge. Serien försöker inte vara smart utan snarare angriper stora seriösa ämnen med en idiots perspektiv. Karaktärerna är egoistiska, giriga, dumma och försöker alltid bedra varandra. Gör dig själv en tjänst och se ett par avsnitt och fastna i denna underbara serie som är en av otroligt få saker så får mig att skratta varje gång.

Serien är inne på säsong 8, den till skillnad ifrån de flesta andra serier så blir den inte sämre med tiden, säsong 2 kommer Danny DeVito och det räcker att titta på honom för att småle och Charlie Day (Horrible Bosses) lyckas vara dum ibland de dumma på ett underbart sätt.

I Mars nästa år är Donald "every day is a bad hair day" Trumph tillbaka med "The Apprentice". Denna gång en allstar celeb version med de bästa kändisarna ifrån tidigare kändissäsonger.
Det är inte de mest kända men personer som garanterar bra tv när de tvingas samarbeta är det garanterat.

Galningen Gary Busey, alltid härliga Penn Jillette, rapparen Lil Jon, La Toya Jackson, rockrävarna Bret Michaels och Dee Snider, basketidioten Dennis Rodman och fd "Playmate of the year" Brande Roderick och en massa andra personer som är ännu mindre kända. Alla har varit med tidigare och de som tittat då vet vilket underhållande kaos som uppstår när stora egon och galna föredettingar utan självinsikt ska försöka utföra diverse mer eller mindre obskyra utmaningar och försöka få de andra avskedade så de själva kan vinna pengar till sin välgörenhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar