tisdag 29 maj 2012

Here we go again...

Fler "unga människor blir förstörda av X" rapporter i någonsin dyker upp. Denna gången är det de trendiga "tv-spelen" tillsammans med klassikerna porr och droger.

Den amrikanska forskaren Philip Zimbardo hävdar dock att det bara är män som drabbas, antagligen för att porr, spel och knark är lugnt om man har två x-kromosomer eller bara det att konsumtionen på alla tre områden är ca 70-30 mellan könen.

För att påvisa att han har rätt har han plockat ut två exempel.
1. 2005 dog en korean som spelat Starcraft i 50 timmar.
2. Anders Berhring Breivik spelade WoW och CoD:MW.

Om någon dör när den gör något är alltså ett tecken på att det automatiskt är skitfarligt och måste stoppas? Förstår han inte i sin forskarhjärna att det antagligen inte är särskilt vanliga människor som sitter 50 timmar utan paus och ignorerar törst, hunger etc. I Jönköping varje år har 10 000+ människor chansen men av någon anledning inte ett enda dödsfall än.

Att onda människor har spelat spel håller på att bli lika vanligt som att de går på bio och betydligt vanligare än att de har sett en teaterföreställning. Hitler gick på konstskola så konst är minst lika farligt?

Han menar att "Unga män hänger inte längre med socialt, sexuellt eller finansiellt."
Att hur man socialiserar har förändrats de senaste 15 åren verkar ha sprungit förbi käre Philip så när fler tjejer träffas för att fika så är det socialt men att skypea, sms:a eller hänga i facebookchatten är asocialt.
Vad han menar med sexuellt vet jag inte, kanske något om att det nu är fler öppet lesbiska och det beror på männen. Med hans härligt gammaldags syn skulle det inte förvåna mig.

Finansiellt tycker jag avslöjar mest vilken person Philip är, att män inte längre tjänar 20-30% mer utan bara 5-10% är ett tecken på att män är förstörda inte att kvinnor börjar få samma rättigheter och möjligheter att ta sig fram.

Nej lille Fille, nästa gång kanske du skulle forska lite samtid så att forskningen du gör nästa gång inte bara speglar det faktum att du är född 1933.

måndag 28 maj 2012

Danny och Rajraj

Nej det är inte en ny musikduo eller ett program som kommer på Kanal5 till hösten. Det är 2 personer som föraktar vanligt folk. Rajraj a.k.a. Fredrik Reinfeldt kanske känt sedan tidigare med sina uttalanden om att finanskrisen var härlig, visst andra hade det kanske svårt men han och Borg mådde gott och hans uttalande om att arbetslösheten var låg för etniska svenskar mitt i livet.

Mindre känt är kanske Danny "titta jag blikar" Saucedo. Han "ryter ifrån"mot dem (läs bland annat jag) som drivit med det faktum att han sa:
"
– Jag skulle fungera bättre än Loreen, det är bara att kolla på mitt nummer, så ser du det. Det Sverige missade var att skicka ett nummer som har bättre chanser i Europa."

Att vara kaxig i jantelagssverige är en sak men om man är kaxig utan grund får man väl räkna med lite skit? Danny säger "Fy skäms på er svenne-bananer. Ut å sprätt din lön på öl å fira istället för att jiddra med mig." Detta visar tre saker.

1. Han tror att någon som lägger 10 sec på att skämta om hur dumt hans uttalande har lagt hela kvällen på att "jiddra" med honom eftersom han är så intressant och viktig. De har lagt så mycket tid att de omöjligt kan festa eller ha roligt resten av kvällen.

2. Han tror att schlagerfans dricker öl.

3. Han ser ner på vanligt folk. Danny är gud och de som skriver annat är bara avundsjuka. Vanliga "svenne-bananer" med sina töntiga löner kan gå och dricka öl. Jag den coola omniguden Danny tar mitt gage och köper skumpa.

Om du läser det här Danny, för du känns som någon som panikgooglar dig själv lite för ofta, så ska du få ett tips. Skippa den dryga attityden annars kommer du vara bortglömd inom 5 år. Du är inte tillräckligt bra för att vara en skitstövel.

söndag 27 maj 2012

Veckans meme


Dags att pissa på paraden

Nu har jag hållit mig i över 12 timmar, blåsan är fylld till bristningsgränsen och det är dags att pissa lite på ESC, Azerbajdzjan och Christer Björkman. Loreen får ett metaforiskt paraply då hon är en av ganska få bra grejer med årets schlager.
Fråga: Varför kan du inte vara glad? Svar: Jag är glad men det finns grejer som jag känner att jag måste uppmärksamma, har du problem med det är det bara att hoppa till sista stycket.

Ok först och främst, Christer Björkman. DET VAR INTE DU SOM VANN FATTAR DU? Han roffar girigt åt sig priset och vägrar släppa taget, på 22 av de 24 bilder aftonbladet la upp ifrån firandet så är Christer Björkman med, Loreen är i 4...
Ingen gillade "Imorgon är en annan dag", du kom näst sist i finalen för fan, skäms! Tro inte att Loreens seger är din. Och du ville byta ut dansaren eftersom han var svart? VAFAN! Du ville säkert byta ut Loreen emot Carola också eller? Bara för att du är homosexuell har du inte fritt fram att pissa på andra minoriteter ok?

And then there's this asshole. Azerbajdzjan, vad fan håller ni på med? Ska ni vara värdar för bögfesten nummer 1 kanske ni borde låta bli att spöa upp män som går hand i hand. En Norsk-iransk komiker på Nrk som drivit med Azerbajdzjan blev kvarhållen i tullen och tvingades att trampa på den Iranska flaggan, vad fan håller ni på med? Journalister som åkt ner har behandlats bra medan vanligt folk illa berättade en SVT-anställd, ska det vara så jävla svårt att vara toleranta och trevliga i typ 4-5 dagar eller är ni så sunkiga att ni inte ens klarar av det?

And then there's this asshole. ESC, hotar att diska Loreen för att hon "politiserar schlagern" om hon vill åka och besöka människor som kämpar för rättigheter i det skitlandet som får vara värdar i år låt henne göra det. Att ni försvarar pseudodemokratiers agerande är skamligt. Nästa år vinner väl Vitryssland så ni får träffa ännu fler ruttna skitregeringar som ni kan backa upp. Det var också ett jävla skryt om hur snabbt de byggt arenan, det som inte nämns är hur man fördrivit folk ifrån sina hem och totalt skitit i mänskliga rättigheter, är ni så jävla stolta över det kanske vi borde ha diktatorer i hela Europa så är Stockholmsarenan klar i Augusti.

Hur som helst, gratis till Loreen. När man lyckas få någon lika ointresserad av schlager som jag intresserad gör man något riktigt rätt. Du kan stänga dit paraply, nu kommer solen fram.

torsdag 24 maj 2012

Björklund gör rätt!

Tillsammans men Jimmie "tjalalalala" Åkesson så är Jan Björklund bland de som får mest kritik så när de gör något bra är det en stor nyhet. Den här gången har Janne B en kontroversiella åsikten att lärare in ska behöva utstå våld ifrån elever. Nu håller i stort sätt hela Sverige med utom en domstol i Gällivare som tycker att det är rimligt att lärare blir utsatta på samma sätt som poliser och väktare.

Låt oss leka med tanken att domen inte ändras i hovrätten, måste inte då lärare få samma utrustning, utbildning och rättigheter som polis har?  Bråkiga elever skulle de då få sätta på en buss och släppa av mitt ute i ingenstans, givetvis skulle de har tjästevapen, alla pekpinnar blir utbytta emot teleskopbatonger och de skulle få gripa och tvinga elever att ta urintester om de misstänkte droger. Låter inte det fantastiskt?

Min gissning är att domstolen var kraftigt berusade när de la domen, så läxan här är.
Dont drink and judge or Bjorklund will get easy political points.

Konsten att lägga sig i, om man vågar.

Jag är en person som ganska ofta lägger sig in, eller har civilkurage som det heter med lite finare ord. När en man i sportbil utan handikapp och definitivt utan tillstånd tar platsen närmast ingången till matbutiken kan jag inte låta bli att fråga om han vet vad den när enorma symbolen mitt i rutan betyder eller om någon beter sig som om den står över andra är jag inte sen att lägga mig i. Det är en bra egenskap jag fått av min pappa som stoppat misshandel och stoppat rattfylleri genom att lägga sig i.

Det svåra är att göra det på rätt sätt, på det planet är min käre far avsevärt bättre än jag, man måste göra det på ett sådant sätt att man inte dumförklarar, förnedrar eller sätter personens prestige på spel. Kan man inte göra det så är det i många fall bättre att avstå.

På vägen till ICA idag ser jag en Mustang, inte en äldre snygg utan en sådan där tjock tung mustang som de som blev kallade "räkan" i duschen i högstadiet skaffar. Den står och vräker ut avgaser i ett härligt svart moln och spelar skitmusik. Jag som miljömupp och "lägga sig i person" känner direkt ett behov av påminna ägaren om att han spyr ut avgaser helt i onödan. Jag formulerar snabbt i huvudet hur jag ska formulera det utan att dumförklara, förnedra eller sätter ägarens prestige på spel och kommer fram till "Ursäkta, jag tror du har glömt motorn på" och ska göra mitt bästa för att låta hjälpsam snarare än sarkastiskt dryg.

Då kommer jag runt till förarsidan av bilen och ser nu ägaren, alla planer på att stoppa hans dumma tomgångskörning försvinner när jag ser ägaren. 120 kg dopingkille med tatueringar, rosaröd hud, bikerjacka, tjock guldkedja som jag trodde bara fanns på film, en cigg i handen och ser ut som om han just ätit ett rådjur med sina bara händer. Jag lyckas på 0,5 sec tolka dessa OTROLIGT subtila signaler på att han kanske inte är en sådan kille man ska ha kontakt med ö.h.t. i onödan. Nu tror jag inte att han skulle vara våldsam mot en student som vänligt påminde honom om att han kör på tomgång, jag är dock ganska säker på att han inte skulle ha lyssnat.

På vägen hem ser jag anledningen för att han är där, en av kassörskorna på ICA som uppenbarligen gillar dubbelt så gamla tydligt kriminella män. Han kör ut ifrån parkeringen på tok för snabbt och kör nästan på en cyklist. Jag tänker, nästa gång jag ser någon som beter sig på det viset tänker jag skita i allt vad konsekvenstänk heter, den typen av personer behöver sättas på plats av vanligt folk.

Så snälla låt inte rövhål vara rövhål utan sätt dem på plats så vänligt det går även om de som livsfarliga ut.

onsdag 23 maj 2012

Tomas Afredsson, 200 miljoner och en svensk klassiker.

Demonregissören Tomas Alfredsson (Tinker, tailor, soldier, spy. Låt den rätte komma in) ska göra en nyversion på en av Astrid Lindgrens mest uppskattade historier. Bröderna Lejonhjärta.

En fantastisk historia som alla med en normal barndom garanterat har sett en handfull gånger. Till sin hjälp har han 200 miljoner kronor, en budget som endast ARN-filmerna har varit nära av i svensk filmhistoria.

Det är alltid en tuff uppgift att göra nyversioner på populära äldre filmer men det känns som om alla förutsättningar finns. Vad underbart det skulle vara att få se allt de vackra i körsbärsdalen och allt det mörka i Törnrosdalen. Att få se död, tyranni och förtryck men också syskonkärleken, hoppet och modet. Allt skildrat igen, för mig hade det varit fantastiskt.

Snälla investerare, låt detta bli verklighet. Jag kommer stå i biljettkön på premiärdagen, det lovar jag.
http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/tomas-alfredson-gor-storfilm-av-broderna-lejonhjarta

tisdag 22 maj 2012

Ett fängslande dop

Nu har alltså prinsessan Estelle döps och blivit tilldelad den högsta utmärkelsen så går att få i Sverige, sarafinerordern. Va hon har gjort för att förtjäna den finaste orden som finns är oklart men jag antar att inte skrika för mycket i tv är tillräckligt för att få den.

Hon får dock inte ha den på sig fören hon har fyllt 18, hon får inte heller använda diadem fören dess. Prästen pratade om frihet vilket är konstigt då hon inte ens får en grundläggande rättighet i religionsfriheten och det finns regler för när hon får använda diadem. Kom igen...
Estelle kommer antagligen få ett fantastiskt liv men fritt det kommer det inte blir, hon är fängslad bakom guld och diamanter.

Poddar överallt!

Formatet podd håller på att svämma över. Numera finns det inte bara poddar i form av utan också poddtv och poddböcker vad det nu är. Formatet började blomstra 2005 när Itunes la till möjligheten att automatiskt ladda ner ljudfiler ifrån RSS-feeds direkt till Itunes och i början av 2006 startade den hitentills mest populära och framgångsrika podden "The Ricky Gervais Show" som med hjälp av HBO's version av den totalt har visats för 300 miljoner människor.

I Sverige ligger vi som vanligt några år efter och det var först runt 2010 det började poppa upp podcasts om annat än teknik. Den mest populära, Filip och Fredriks podcast och hur stor den har blivit har gjort att det inte längre gå en dag utan att en mediaprofil startar en ny podcast.

Därför skulle jag försöka mig på att ge några tips i poddjungeln.

1. Penn's Sunday School.
Trollkarlen, ateisten, tv-personligheten och libertarianen Penn Jillette och Michael Goudeau pratar om aktuella händelser, apor och drar fantastiska anekdoter. Ibland med en gäst men utan tråkiga intervjumoment.
http://pennsundayschool.com/


2. Nöjesgaten.
Ganska nystartad podd om nöjesvärlden med bl.a. Parisa Amiri. Ganska bra gäster, lite annorlunda ämnen. http://nojesguiden.se/podcasts/nojesgaten

3. TSKNAS
Humorpod med humorgäster. Tyvärr tappat mycket på sistone men bra bakåtkatalog. Perfekt att slölyssna på under resor etc. Välj ett avsnitt med någon gäst du gillar och prova ett avsnitt. Ojämn men bra toppar
http://www.eufoni.se/tsknas/feed.xml


4. SR
Sveriges radio gör poddversioner av de flesta av sina program samt en del material som aldrig sänds. Allt ifrån gamla sommarprat och P3 dokumentär till nya humorprogram. Generellt mycket hög kvalitet.
http://sverigesradio.se/

måndag 21 maj 2012

Hotlips,aftonbladet och sportjournalisten som försvann

Första veckan på gymnasiet, en helsvart lokal, framför mig och resten av klassen står en bastant kvinna. Hon pratar snabbt och engagerat, en rödvinskulturtant med stora gester, folk ser nästan lite skrämda ut. Hon kallas för "hotlips" och någon har fått för sig att låta henne ge en genomgång av vad härskartekniker är skulle vara en bra idé. När vi går ut så tycker de flesta att hon är snudd på galen men det sitter i huvudet så det kanske var en bra idé trots allt.

Johanna Frändén är en av Sveriges bästa sportjournalister (nämnd i inlägget
nyligen blev hon nominerad till Svenskafans pris guldskölden för bästa sporttwittrare. Aftonbladet gjorde en artikel för att uppmärksamma vilka av deras skribenter som blivit nominerade, totalt var de 6 stycken. Aftonbladet publicerade dock att fem hade nominerats, på något sätt hade Johanna Frändén räknats.

Hotlips hade nog kallat detta för osynliggörande.

Varken på bilden eller i texten så står det något över huvud taget om Johanna, det är först om man scrollar ned till sammanställningen av samtliga nominerade man får den informationen. Jag har på något sätt svårt att se att motsvarande skulle hända med någon av mina andra två favoriter på sportbladet Leifby eller Niva.

I efterhand har de lagt till en brasklapp "Dessutom har Sportbladet nomineringar i flera andra kategorier (se listan här nedanför)." konstigt nog är det bara Frändén som finns i den listan som inte nämns i artikeln. Aftonbladet får skärpa sig om de vill ha kvar Sveriges bästa kvinnliga sportjournalist och om de hör av sig kanske jag kan ge dem nummert till Hotlips.

Mannen som älskar att bli stoppad

Sacha Baron Cohen har äntligen blivit stoppad! Han var säkert själv länge rädd för att hans nya film "The Dictator" inte bara skulle vara dålig utan också inte stoppas ifrån att visas någonstans i världen men nu kommer Tadzjikistan till undsättning.http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/the-dictator-stoppas-i-tadzjikistan

Den officiella förklaringen är dessutom att det är fullt i biosalongerna, helt klart en konspiration, självklart vill det tadzjikistanska folket inget hellre än att se en föredetting ta enkla poänger. Han DN övervägt möjligheten att Cohen inte är så populär i Tadzjikistan?

Cohen kan i alla fall slappna av, nu när hans film har "stoppats" är det konst, en del av samtiden och han är en stor konstnär. Frågan är när den store konstnären Cohen inse att allt han har gjort sedan The Ali G show har varit medelmåttigt och halvkul och att han är på väg nedåt. Hans nästa film kanske inte ens stoppas i Nordkorea.

söndag 20 maj 2012

Veckans meme


Vad är en bal på slottet?

Den kan ju vara fruktansvärt långtråkig och dödtrist och tråkig eller alldeles... alldeles... underbar.
Så sitter Jimmie Åkesson och tänker när det är nobelfest, kungligt bröllop eller som den här gången prinsesse-dop om man får tro media. Gärna illustrerat med en bild på JÅ där han ser ut som en ledsen hund eller en bild på Daniel där han flinar glatt.

I själva verket tror jag att det är något man är ganska glada över. Inte för att de inte gillar kungligheter och god mat, tvärt om är Sd rojalister, men det passar den roll de vill ha i svensk politik. Att vara så utsatta av "pk-samhället" gör dem till underdog som jobbar i motvind, de berättar enligt egen utsago den nedtystade sanningen.

Att missa: Pärlhöna med Karl-Johansvamp och lingon, inkokt pärllök samt persiljerötter och velouté kan låta tråkigt men är ett lågt pris att betala för att fortsätta framstå som motarbetade rebeller. Att JÅ inte får dra på sig folkdräkten och hälsa på Kronprinsessan ingenting emot att 18 åringar fortsatt tror att rösta på Sd är "sticking it to the man".

Jämfört med 50 000 extra röster, vad är en bal på slottet?

En liten anledning att gilla twitter

Sveriges bästa kvinnliga sportjournalist till Sveriges snyggaste sportjournalist ifrån under straffläggningen i CL-finalen. Oväntad humor då bland alla tweets om Cech och Robben

Johan löser samhällsproblem 3 får stöd av

Rättssociologen Måns Svensson uttalar sig om både risken men en lagstiftning som inte är förankrad i sociala normer som jag tog upp och dessutom om hur ineffektivt det är med hårdare straff. Han vågar inte komma med någon lösning utan säger bara "andra metoder" men jag är övertygad om att det alltså är min lösning denna doktor vid Lunds universitet förespråkar.

http://svt.se/nyheter/fortsatt-fildelning-trots-skarpt-lag

lördag 19 maj 2012

Nanana jag vill inte höra!

Det finns dem som läser på allt vad de kan om sina favoritartister, som kan allt om deras personliga liv och vad alla texter betyder. Sådan är inte jag.
Vet jag inte vad texterna är skrivna för så kan jag läsa in det jag vill i dem vilket säkert ofta är samma som artisten själv tänkt men ger iaf möjligheten. Den främsta anledningen är dock att vissa artisters personliga liv kan förstöra deras musik.

Jag vill inte veta om John Lennon mördade folk, om Freddie Mercury var skolans största mobbare eller om Tom Morello är nazist. Alla dessa är påhittade men jag fick nyligen höra att en av 80-talets större stjärnor hatar svarta och det förstör bara känslan när man hör hens låtar.

Det finns dock vackra delar av att veta mer något jag ofta missar p.g.a. att jag vägrar leta den typen av information. Att höra om hur Paul McCartney och John Lennon nästan spelar tillsammans igen på Saturday night live men fastnar i trafiken och det går om intet eller se den här underbara video om låten "american pie" med bakgrund till texten. Då är det så vackert om så jag undrar om man skulle börja titta bakom musiken och hitta allt som finns där, smutsigt som rent.


fredag 18 maj 2012

Credit when credit is due

Ni som följt bloggen ett tag har kanske märkt av att Sverigedemokraterna får sig en släng med sleven ganska ofta, så går det om man är nationalistiskt socialkonservativa populister. Nu har de dock kommit med ett vettigt förslag och ska få lite beröm, sug åt er ordentligt det kan dröja till nästa gång.

SD har nämligen lanserat kampanjen "inga fler papperspoliser", det går ut på precis vad namnet antyder, poliser ska stoppa brott och synas istället för att fylla i papper för hittegods. Det svenska polisväsendet fungerar inte så bra som det borde och fler poliser som löser brott och syns skulle vara ett bra steg i rätt riktning. Men varför stanna där?

Nästa kampanj borde bli "inga fler pappersläkare" och "inga fler papperslärare". Vårdköerna är orimligt långa i många delar av Sverige och det är orimligt att betala personer med långa utbildningar för att vända papper istället för att låta dem korta vårdköerna. Dessutom skulle det lösa läkarbristen och man skulle inte längre behöva anställa dåliga läkare till höga löner bara för att det inte finns några fler.

Om lärare fick lägga sin tid på pedagogiskt arbete istället för att ha 15-20 timmar pappersarbete i veckan hade de kunnat ge bättre undervisning och vara mer tillgänglig för sina elever dessutom kommer det bli brist på lärare inom 5-10 år eftersom förr få vill lägga 5 års utbildning på att få lägre lön än en outbildad får i genomsnitt.

Så kom med de här förslagen också SD och bevisa att eran "inga fler papperspoliser"-kampanj inte bara är en klassisk högerpopulistisk grej i andan "lag och ordning".

torsdag 17 maj 2012

Men jag och Anders Borg ­hade det bra

Den store hemulen Fredrik Reinfeldt gjorde nyligen en intervju med TT dr han sa bland annat detta:

TT: Hur länge ska man vänta innan man stimulerar ekonomin? Till tio procents arbetslöshet? Det är nu en arbetslöshet som ni beskrev som massarbetslöshet 2006.

– Det är inte korrekt att beskriva Sverige som i ett läge med massarbetslöshet. Om man tittar på etniska svenskar mitt i livet så har vi mycket låg arbetslöshet. Vi beskrev då (2006) ett vidare utanförskap som handlade om att en stor del av de som var i arbetsför ålder, men som inte jobbade, inte beskrevs som arbetslösa. Och utanförskapet har minskat, säger Reinfeldt.

Reinis menar alltså att eftersom etniska "svenskar mitt i livet" inte har så hög arbetslöshet så är det lugnt. Att unga, andra etniska grupper och många över 50 har svårt att skaffa jobb spelar ju inte så stor roll. Det känns lite som det han sa i "Helenius hörna" förra året

”Sen var det lite körigt ett tag och så men sen blev det bättre och finanskris. Det tyckte många var jobbigt, men jag och Anders Borg ­hade det bra.”

Så länge något inte drabbar Reinfeldt själv eller någon i hans hyresgästförening i Täby så är det lugnt. Jag förstår inte hur vi kan ha en så verklighetsfrånvänd, arrogant och dryg statsminister men Carl Bildt har ju också varit statsminister så det kanske inte är så konstigt. Dessutom så hade han ju en framgångsrik stand-up karriär på 90-talet.


onsdag 16 maj 2012

Johan löser samhällsproblem del 4

Cannabis.
900 000 svenskar har provat cannabis i Sverige, i många fall har de personer de handlat av även tillgång till andra tyngre droger och pengarna som tjänas går i högsta ledet till kriminell verksamhet. Många unga är rädda för polisen p.g.a. sitt lätta drogbruk eftersom det leder till relativt grova straff.


Lösning: Harm reduction.
Om man skulle legalisera cannabis för eget bruk och göra det möjligt att köpa det via apotek eller systembolaget så slipper man alla ovan nämnda problemen. Cannabis är dock en farlig drog ,mindre farlig än både nikotin och alkohol, men ändå farlig. Alla de miljoner man sparar på att jaga nervösa 19 åringar kan man istället lägga på vård, hjälp och stöd till de få personer som missbrukar drogen, precis som man gör med alkohol. Försök i andra länder har visat att det minskar bruket, minskar missbruket och dessutom minskar bruket av andra tunga droger.

De som brukar droger gör mycket liten påverkan på samhället medan de som missbrukar förstör massor, om man legaliserade cannabis skulle man synliggöra missbruket och kunna komma till rätta med det och dessutom minska antalet missbrukare av andra tyngre droger som är betydligt farligare.

Jag funderar lite på en extra femte del om prostitution, men det är ett lite svårare ämne så jag får fundera lite på det. Finns det några andra samhällsproblem som behöver lösas så återkommer jag givetvis med en ny del. Over and out.

tisdag 15 maj 2012

En månad med bloggokratin

Nu har min blogg funnits i en månad och det är succé! Har inte riktig förvandlat Sverige till en bloggokrati än och det finns fortfarande större bloggar som i stort sätt bara lägger upp bilder på muffins men trots detta en succé. Över 100 läsare vissa dagar och aldrig under 10 känns underbart, till alla ni som läser, ett stort tack. Utan er är jag bara en galning som skriker på ett torg, nu är jag en galning med publik.

Har ni förslag på förändringar/förbättringar är de givetvis välkomna, om inte kan ni också se fram emot sista delen i "Johan löser samhällsproblem" om droger. So stay tuned

måndag 14 maj 2012

Då blir man jääävligt orolig asså

Finanstidningen Forbes har anställt en robot som genom algoritmer producerar artiklar om vilka företag som går bra och vilka som går dåligt, om det är läge att köpa eller sälja. http://www.guardian.co.uk/media/2012/may/13/robot-journalist-apocalypse-news-industry 
På sikt skulle det innebära färre journalister som skriver "dumartiklar" om saker som bara har hänt utan analys eller att gräva fram nya fakta. Journalister skulle faktiskt behöva bedriva journalistik något som allt för få sysslar med idag.

Det är dock lite läskigt också. ni vet väl att de flesta våldtäkter begås av robotar?

söndag 13 maj 2012

Veckans meme


Men vafaaaaan...

Jag är en casual gamer, spelar lite då och då, när andra istället hade tittat på tv spelar jag lite. Jag försvarar också spelmediet när det anklagats ,på osakliga grunder, för att vara farligt eller något annat dumt. Då och då så bestämmer sig dock någon spelutvecklare att det är dags att ge mig ett slag i ansiktet, denna gång Ubisoft.
Ubissoft har nämligen valt att marknadsföra sitt nya Ghost Recon spel med den här videon http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bN9du8ndcrg

Att den är sexistisk är illa och om det bara var det hade jag inte brytt mig så hårt men nu är det dessutom en dumförklaring av alla gamers. Ubisoft tror att de som ser reklamfilmen inte ska förstå att det där är en person om inte spelat ett ena spel i modern tid, om de ska sälja ett spel med en kvinna kan de väll åtminstone använda någon som faktiskt är en spelare. Det finns massor av kända snygga tjejer att välja bland.

Fast det förstås, en riktig gamer skulle veta vilket jälva skitföretag Ubisoft är och vägrat ställa upp.
Jag suckar bara och säger, men vafaaaaan...

lördag 12 maj 2012

Johan löser samhällsproblem del 3

Fildelning.
All världens media några klick bort, ett helt nytt sätt att konsumera kultur. Den genomsnittlige svensken konsumerar betydligt mer kultur och tillgängligheten är avgörande. När fildelning förbjöds så kriminaliserades en hel generation och deras kulturkonsumtion.

Lösning: Ta betalt för fildelning.
Ingen tjänst hitintills har lyckats komma ens nära tillgängligheten som fildelning erbjuder. "If you cant beat them join them". Om man via sin bredbandsleverantör fick möjligheten att betala för sitt fildelande tror jag att väldigt många inte skulle ha något emot det. Säg att du fick betala dubbelt emot vad du gör idag för bredband. den som har ett snabbt bredband och kan ladda ner mycket betalar mer än den som har ett långsamt. Pengarna samlas ihop och delas ut till upphovsmän baserat på torrentstatistik. 
De som inte betalar bryter fortfarande emot lagen och polisen kan lägga sina resurser på dem.

Jag vet att det kanske är en svår lösning att genomföra rent praktiskt men Itunes, Nexflix, humble bundle mfl har visat att det inte handlar om att man är ovilliga att betala för sig utan att det är brist på bekvämlighet och bra tjänster. Dagens fildelning är en jävligt bra tjänst så varför inte ta betalt för den?

torsdag 10 maj 2012

Det finns inget roligare än...

Gamla gubbar ifrån liberaldemokraterna som förespråkar fri prostitution och hur alla sedan anklagar han för att vara en snuskgubbe som vill ligga med 16 åringar :D

Secret muslim, födelsebevis och smygbög?

Barack Obama gick igår ut och uttryckte som första amerikanska president någonsin sitt stöd för homoäktenskap. Som ett brev på posten kom rykten ifrån alla möjliga håll om att han skulle ha ett hemligt förhållande med en man. Ingen rök utan eld, om han vill ha rättigheter för homosexuella så måste han vara bög!

Det är inte första gången som Obama har anklagats för saker på inga eller lösa grunder. Donald Trump anklagade Obama för att inte vara född i USA och krävde att se hans födelsebevis och 2007 så cirkulerade det runt ett e-mail där han anklagades för att vara en hemlig muslim och att han ville islamisera USA.

Obama har tagit USA ett litet steg till emot ett vettigare samhälle så nu gäller det bara att Mitt Romney, som gick ut efter uttalandet och betonade att äktenskap är till för kvinna och man, inte vinner valet och tar tillbaka USA till 1820 och Joseph Smith's mormonska ideal.
Att världens mäktigaste man har så dåligt omdömme att han tror på mormonerna känns ännu läskigare än nazister i Greklands parlament.

onsdag 9 maj 2012

Pfizer, demokratins fiende nr1

Läste den här artikeln i DN http://www.dn.se/nyheter/varlden/hitler-anvande-kokain-och-stryknin
där de gör ett stort nummer av att Hitler använt kokain som medicin. Inte så spännande men det finns ett par intressanta meningar om att han injicerat extrakt från ungtjurars testiklar för att höja sin sexlust. Dessutom ett uttalande ifrån hans livläkare Theodor Morell om att kan tror att Hitler ligger med Eva Braun även om det inte verkar så.

Som diktator så måste man vara på ett visst sätt, du ska vara stark och bäst på allt. Du ska ha dyra bilar och mer sex än ett hippekollektiv på
amfetamin. Just det sista att knulla mycket verkar inte ha varit Hitlers starka sida, man har gått ganska långt när man testar tjurextrakt.
Ett modernare exempel är f.d semi-diktatorn Silvio Berlusconi som sägs ha beställt upp 12 st prostituerade till sitt hotellrum men tröttnade efter 8st. Att (semi)diktatorer i hans ålder (76 år) kan hålla på så beror på ett litet blått piller, Viagra.

Utan sin mojo faller diktatorn, med viagra kan de stå längre. När Pfizer lanserade Viagra så gav de diktatorer för all framtid längre tid vid makten och miljoner människor längre tid av förtryck. Jävla svin.

tisdag 8 maj 2012

Johan löser samhällsproblem. Del 2

Jag fortsätter att minska antalet brottslingar i Sverige och frigör resurser för polisen, denna gång genom att lösa problemet med:
Fortkörning.


Det finns många anledningar till att folk inte respekterar hastighetsgränser, den främsta för mig är att de är uppenbart felaktiga. När man åker på en tom bred väg med bra sikt och bra väder och skylten säger 70 fast det garanterat är säkert att köra 80 så undermineras förtroendet för skyltningen. När man ser en skylt så uppmanas man följa den strikt vilket gör att många kör för fort vid dåliga väderförhållanden.

Lösning: Dynamiska hastighetsbegränsningar. Att ha fler intervaller med 40, 60, 80 etc på skyltarna var ett bra första steg emot en bättre skyltning nästa steg är att låta föraren själv avgöra hur förhållandena är. Det ska inte längre vara straffbart att under bra förhållanden köra upp till 10% snabbare än skyltningen. Då tvingas man själv tänka över hur fort man kan köra på vägsträckan. Skulle någon köra 77 på en 70-väg skulle det inte ge böter om de yttre omständigheterna inte gjorde det till ett farligt beteende.
Folk skulle köra allmänt mer eftertänksamt, färre olyckor, mer polisresurser till annat och fler skulle känna trygghet snarare än rädsla när de såg en polisbil.

Johan löser samhällsproblem. Del 1

Jag tror det bästa om mina läsare men trotts det är jag övertygad att ni alla säkert brutit emot lagen. Det kan bero på många saker men det jag tänkte fokusera på är när förståndet säger att lagen har fel och vi därför struntar i lagen.

Fortkörning, langning, fildelning, eller kanske olagliga droger är några av de vanligaste fallen när vanligt folk bryter emot lagen på grund av hyckleri, felaktigheter eller att ens omdöme säger annat än Svea rikes lag. Detta skadar vår respekt för lagen, har lagen fel här kan så kanske även på andra ställen och betyder att polisen lägger resurser på att jaga vanligt folk istället för grova brottslingar.  Jag tänkte peka på problemen och erbjuda lite lösningar.

Idag del 1, langning.

Att det finns en åldersgräns för systemet och en för att dricka i krogmiljö är motsägelsefullt. Sprit blir inte mindre farligt för att man är ute på krogen, kanske t.o.m. tvärt om. Att säga att vid 18 får du dricka men inte köpa sprit är som att ge någon ett körkort och säga att de inte får köpa en bil.
Lösning: Möts på mitten, året du fyller 19 får du köpa sprit överallt. Bättre med en åldersgräns baserad på födelseår då den som är född i November ändå bara kommer få sprit via jämnåriga vänner. Alla får köpa dricka till studenten men även folköl flyttas upp till 19. Sen kommer det fortfarande finnas många som kommer langa men det här kommer minska fenomenet till den viktiga gruppen, barn, och göra det lättare att komma till rätta med det.

måndag 7 maj 2012

The rise of evil

Över hela Europa har olika högerextrema partier fått platser i parlamenten, i spåren av ekonomisk kris följer nationalism och högerextremism. Många gånger har de partierna anklagats för att vara nazister men det är en överdrift i de flesta fallen.

Nu har det dock hänt på riktigt, i det landet som drabbats hårdast ekonomiskt har ett gäng riktiga nazister fått 7% av rösterna. I Grekland har man valt in nazister i parlamentet och kopplingarna till Tyskland på 30-talet är oundvikliga. 
Flaggan är också slående lik (se bild)

Det är skrämmande hur många som i ekonomisk kris riktar sitt hat emot andra folkgrupper och hur lite det krävs för att något hemskt som hände för 80 år sedan närmar sig att kunna hända igen.

Året är nu 2012 och vi befinner oss i Thessaloniki, en liten stad i norra Grekland. Ett Grekland som nu genomgår ett väldigt väldigt viktigt val... http://www.youtube.com/watch?v=Xwd7E4VZwv0&feature=player_embedded

söndag 6 maj 2012

Veckans meme


Partiledarreccentioner

Jonas Sjöstedt - En ny Ohly fast lite mer seriös framtoning, hyfsad insatts även om han mest kör sina intränade rants om hur banker och de rika skor sig på de fattiga. Helt ok för en nybörjare. ***/*****

Stefan Löfvén - Lite osäker ibland, kan märkas att han är lite ny. Lyckas helt ok i sina battles emot Rajraj men det slutar nästan alltid med att de har olika verklighetsuppfattningar. Verkar inte vara riktigt klar med vad han vill än och det skadar helheten. **/*****

Gustav Fridolin -Tydlig, saklig och puppyeyes. Majblomma på kragen istället för partipin. Pekar ut de små allianspartiernas problematik med att de vad de än vill får moderat politik. Försvarar sig bra, är tydlig och står över tjafset och skitsnacket. Helgjuten insatts. *****/*****

Annie Lööf - Den enda kvinnan och den enda som vill ge ungdomar mindre pengar men missförstå henne rätt. Det är ungdomarna som inte har jobb som ska få mindre pengar och kan man inte leva på lönen får man väl ta två jobb. Tycker att man kan vänta ett halvår innan man gör något åt stora samhällsproblem. Snubblar ofta på tungan vilket inte hjälper. */*****

Jan Björklund -CHOCKHÖJER! En riktig aftonbladetretorik ifrån major Björklund. Undvek att dra sitt skämt om rysk gas för första gången på flera år. Försöker få Reinfeldt att småle snarare än att göra några större politiska poänger. **/*****

Göran Hägglund -Berättar som vanligt om människor han träffat snarare än politik. "Would someone think about the children" hör man mellan raderna. Fina visioner men få förslag. Lugn och mysfarbror. ***/*****

Fredrik Reinfeldt - Lite mer pressad än vanligt, men försöker konstant att prata å Löfvéns vägnar. Hade han läppglans? Pratar nästan aldrig med någon annan än Löfvén, lite översittarkänsla. Använder "ordning och reda i statens finanser" som Gene Simmons använde kondomer under 80-90 talet. Ofta och lätt motvilligt. **/*****

Jimmie Åkesson - Gömmer sig på hörnet och pratar bara när han blir tilltalad och då oftast om invandrare. Slog sitt egna svenska rekord i att dra växlar till invandringen. Frågan är när sd ska bli mer än ett enfrågeparti. Betydligt bättre på andra halvan men pratade för kort tid för att betygsättas.

Jag vill inte sitta brevid Jimmie för han nyps!

I kväll är det partiledardebatt i SVT och den här gången deltar alla partiledare. Ni kommer kanske ihåg att Sossarna och Vänstern inte ville vara med och leka tidigare p.g.a. att de inte ville stå bredvid Jimmie Åkesson.

Vad det berodde på officiellt var att man inte vill buntas ihop med någon som har så tydligt annorlunda värderingar men enligt osäkra källor berodde det mer på att:
1: Jimmie hedrar den gamla vikingatraditionen med att bara tvätta sig två gånger på år
2: Det fanns bara två sminkloger och JÅ använder alltid upp allt puder vilket gör att solidariska Lars Ohly inte vill vara med.
3: Samma anledning som att Alfons Åberg inte ville sitta bredvid Martin på sitt födelsedagskalas, han nyps.

Allt det här har tydligen löst sig denna gång då Jimmie får stå bredvid (V) i kvällens debatt.
(se bild) http://svt.se/2.22620/1.2794369/sa_placeras_partiledarna_i_studion

Enligt osäkra källor är den främsta anledningen att JÅ numera tvättar sig en gång per halv procentenhet partiet har för tillfället.
Jag återkommer senare ikväll med betyg på alla partiledares insatser, som vanligt angivet i crackrocks, och ett veckans meme baserat på debatten. Tycker han ja - All the Agenda coverage you need

torsdag 3 maj 2012

Sammanfattning av "debatt" om cannabis

-JAG ÄR LIBERAL! ALLA FÅR GÖRA ALLT!
-Knark är bajs
-Det är en tung drog!
-Legalize it!
- Gatewayteori!!!
- MEN ALKOHOL DÅ!
- Ungdommar kommer dö, AV KNARK!
- men alkohol då!!!
- Jag är läkare, det kanske visar sig att det är farligt snart.
- HARM REDUCTION!
- Så säger du bara för att du knarkar
- Jag har barn!
-

onsdag 2 maj 2012

Kändistv

Tittade på Betnér Direkt på kanal5play och de diskuterade bistånd och välgörenhet, halvintressant. När de började komma någon vart i diskussionen så kom helt plötsligt Pernilla Wahlgren in och började prata om Let's Dance vilket helt tog udden av programmet.

Jag har följt amerikanska "celebrity apprentice" i år, den enda anledningen är att den gapiga, storväxta, underhållaren Penn Jillette. När han väl åkte ut hade jag inget intresse av ett se ett avsnitt till.
För att kändistv ska fungera så krävs det att man på något sätt bryr sig om deltagarna, jag har aldrig gillat svensk kändistv eftersom jag inte bryr mig om Anna Bok eller Laila Bagge.
Men vilken kändis skulle få mig att titta på Let's dance? Den enda jag kan komma på är kungen.

Kom gärna med förslag på vilka kändisar som skulle få er att titta på kändistv.

tisdag 1 maj 2012

Dont be evil

Googles slogan har alltid varit "dont be evil", de är det företag i världen som har mest information om dig och tillsammans med facebook så vet de antagligen mer om dig n vad du själv gör. Tur att de inte är onda.

Fast den info de har räcker inte, Google har tydligen åkt runt och sniffat efter mer information med särskilda bilar. http://svt.se/2.22584/1.2789453/google_ljog_om_spionerande_pa_tradlosa_natverk
Tur att de inte är onda.

Man kan dock fråga sig varför, för att göra ännu mer välriktade annonser? För att förbättra sina produkter? För att de kan? För de är ju i alla fall inte onda?

Idag är vi pappertidningslösa

Det ges inte ut några papperstidningar på första maj , något som min genaration knappt drabbas av men jag tänkte komma med lite olika teorier om varför:

1. Historiskt har det aldrig hänt något på första maj och därför är det inte värt att ge ut en tidning
2. Alla tidningar styrs av Moderaterna och de vill osynliggöra arbetarrörelsen
3. Journalister---> alkoholister
4. Alla tidningar består av sossar som är ute och demostrerar
5. Det är för svårt att toppa första april nummerres nyheter
6. Det är ett cover up, idag så samlas Billy Butt, Sven Otto Littorin, Hagamannen med Quislings lik och utför satanistiska ritualer på mynttorget, lyssnar på gamla tal av Mussolini och gör blotoffer.

Ingen förklaring är troligare än en annan, kanske t.o.m. alla är sanna vem vet?

Tyra och Bella, djävulens barn?

För ett par år sedan gick Tyra Banks ut och ville bli någon slags talesperson för "plus size woman", alltså för överviktiga. Bakgrunden till det var att hon med catwalkmodellsmått inte riktigt var tillräckligt smal och ville visa att man inte behöver vara smal för att lyckas. Det ironiska är att Tyra  Banks definitivt tillhör de smalaste 10% i USA.

Som vanligt så händer allt som händer i USA ett par år senare i Sverige, i det här fallet är det Blondinbella som leker Tyra. Hon är kanske inte riktigt lika smal som Tyra men fortfarande klart normalviktig. Trots detta så säger de båda "det är ok att vara tjock som jag"

Vilka signaler sänder det ut till dem som faktiskt är överviktiga? Om Tyra och Bella tycker de är tjocka så är ju de som faktiskt är överviktiga rena rama fettbergen. Det både Tyra och Bella gör är att cementera normen om att man som tjej måste vara pinsmal eftersom de själva säger att normalviktig eller halvsmal är tjockt.

Och varför gör de detta? Jo det är bra pr, bra sätt att tjäna pengar och dessutom framstå som en god människa. Att säga "jag är tjock och lyckades du kan också" till ett gäng högstadietjejer med komplex upp över huvudet för 35 000 + moms är det skamligaste av allt. Att profitera på unga tjejers osäkerhet är äckligt, riktigt jävla äckligt.

Blondinbella är  smart, hon vet vad hon gör, hon vet att hon skamlöst utnyttjar unga tjejer för att tjäna pengar och samtidigt framstå som ett helgon. Nästa gång någon går ut och säger "titta på mig det går att lyckas även om man är tjock" får det fan vara Babben Larsson eller Rosie O Donald.

En ursäkt

Jag vill be om ursäkt till alla mina läsare för den låga aktiviteten de senaste dagarna och ett uteblivet veckans meme. Om ni inte har märk det har det varit valborg och det är anledningen.
Idag skiter många tidningar att ge ut någon tidning men jag kommer idag vara mer produktiv än någonsin.
Stay tuned ett ev. första bloggbråk