fredag 18 maj 2012

Credit when credit is due

Ni som följt bloggen ett tag har kanske märkt av att Sverigedemokraterna får sig en släng med sleven ganska ofta, så går det om man är nationalistiskt socialkonservativa populister. Nu har de dock kommit med ett vettigt förslag och ska få lite beröm, sug åt er ordentligt det kan dröja till nästa gång.

SD har nämligen lanserat kampanjen "inga fler papperspoliser", det går ut på precis vad namnet antyder, poliser ska stoppa brott och synas istället för att fylla i papper för hittegods. Det svenska polisväsendet fungerar inte så bra som det borde och fler poliser som löser brott och syns skulle vara ett bra steg i rätt riktning. Men varför stanna där?

Nästa kampanj borde bli "inga fler pappersläkare" och "inga fler papperslärare". Vårdköerna är orimligt långa i många delar av Sverige och det är orimligt att betala personer med långa utbildningar för att vända papper istället för att låta dem korta vårdköerna. Dessutom skulle det lösa läkarbristen och man skulle inte längre behöva anställa dåliga läkare till höga löner bara för att det inte finns några fler.

Om lärare fick lägga sin tid på pedagogiskt arbete istället för att ha 15-20 timmar pappersarbete i veckan hade de kunnat ge bättre undervisning och vara mer tillgänglig för sina elever dessutom kommer det bli brist på lärare inom 5-10 år eftersom förr få vill lägga 5 års utbildning på att få lägre lön än en outbildad får i genomsnitt.

Så kom med de här förslagen också SD och bevisa att eran "inga fler papperspoliser"-kampanj inte bara är en klassisk högerpopulistisk grej i andan "lag och ordning".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar