måndag 21 maj 2012

Hotlips,aftonbladet och sportjournalisten som försvann

Första veckan på gymnasiet, en helsvart lokal, framför mig och resten av klassen står en bastant kvinna. Hon pratar snabbt och engagerat, en rödvinskulturtant med stora gester, folk ser nästan lite skrämda ut. Hon kallas för "hotlips" och någon har fått för sig att låta henne ge en genomgång av vad härskartekniker är skulle vara en bra idé. När vi går ut så tycker de flesta att hon är snudd på galen men det sitter i huvudet så det kanske var en bra idé trots allt.

Johanna Frändén är en av Sveriges bästa sportjournalister (nämnd i inlägget
nyligen blev hon nominerad till Svenskafans pris guldskölden för bästa sporttwittrare. Aftonbladet gjorde en artikel för att uppmärksamma vilka av deras skribenter som blivit nominerade, totalt var de 6 stycken. Aftonbladet publicerade dock att fem hade nominerats, på något sätt hade Johanna Frändén räknats.

Hotlips hade nog kallat detta för osynliggörande.

Varken på bilden eller i texten så står det något över huvud taget om Johanna, det är först om man scrollar ned till sammanställningen av samtliga nominerade man får den informationen. Jag har på något sätt svårt att se att motsvarande skulle hända med någon av mina andra två favoriter på sportbladet Leifby eller Niva.

I efterhand har de lagt till en brasklapp "Dessutom har Sportbladet nomineringar i flera andra kategorier (se listan här nedanför)." konstigt nog är det bara Frändén som finns i den listan som inte nämns i artikeln. Aftonbladet får skärpa sig om de vill ha kvar Sveriges bästa kvinnliga sportjournalist och om de hör av sig kanske jag kan ge dem nummert till Hotlips.

1 kommentar:

  1. Hotlips verkar behövas live varstans. Tack för ett fint inlägg!

    SvaraRadera