tisdag 29 maj 2012

Here we go again...

Fler "unga människor blir förstörda av X" rapporter i någonsin dyker upp. Denna gången är det de trendiga "tv-spelen" tillsammans med klassikerna porr och droger.

Den amrikanska forskaren Philip Zimbardo hävdar dock att det bara är män som drabbas, antagligen för att porr, spel och knark är lugnt om man har två x-kromosomer eller bara det att konsumtionen på alla tre områden är ca 70-30 mellan könen.

För att påvisa att han har rätt har han plockat ut två exempel.
1. 2005 dog en korean som spelat Starcraft i 50 timmar.
2. Anders Berhring Breivik spelade WoW och CoD:MW.

Om någon dör när den gör något är alltså ett tecken på att det automatiskt är skitfarligt och måste stoppas? Förstår han inte i sin forskarhjärna att det antagligen inte är särskilt vanliga människor som sitter 50 timmar utan paus och ignorerar törst, hunger etc. I Jönköping varje år har 10 000+ människor chansen men av någon anledning inte ett enda dödsfall än.

Att onda människor har spelat spel håller på att bli lika vanligt som att de går på bio och betydligt vanligare än att de har sett en teaterföreställning. Hitler gick på konstskola så konst är minst lika farligt?

Han menar att "Unga män hänger inte längre med socialt, sexuellt eller finansiellt."
Att hur man socialiserar har förändrats de senaste 15 åren verkar ha sprungit förbi käre Philip så när fler tjejer träffas för att fika så är det socialt men att skypea, sms:a eller hänga i facebookchatten är asocialt.
Vad han menar med sexuellt vet jag inte, kanske något om att det nu är fler öppet lesbiska och det beror på männen. Med hans härligt gammaldags syn skulle det inte förvåna mig.

Finansiellt tycker jag avslöjar mest vilken person Philip är, att män inte längre tjänar 20-30% mer utan bara 5-10% är ett tecken på att män är förstörda inte att kvinnor börjar få samma rättigheter och möjligheter att ta sig fram.

Nej lille Fille, nästa gång kanske du skulle forska lite samtid så att forskningen du gör nästa gång inte bara speglar det faktum att du är född 1933.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar